POLICIJSKA STANICA FOČA DANAS PONUDILA KONKRETNU SARADNJU OMLADINSKOM POKRETU

BEZBIJEDNOST MLADIH NA PRVOM MJESTU

 

Vijest o smrti Sofije Vukadin u nedelju noć u Palama uzburkala je cijeli region. Omladinski pokret Foča, koji je juče organizovao mirni protest povodom ubistva nesrećne djevojke, otvoreno je apelovao na sve nadležne instituciju da se ozbiljnije pozabave problemom kako bi se reklo konačno – STOP NASILJU MEĐU MLADIMA!Policijska stanica Foča odmah je odreagovala poslije prašine koja se podigla i danas ponudila konkretnu saradnju sa OP.

 

Na susretu predsednika pokreta Mladena Mandića sa predstavnicima policije, istaknuto je da je primarni cilj saradnje poboljšanje bezbijednosti mladih i suzbijanje maloljetničke delikvencije.

- Prihvatili smo prijedlog Policijske stanice Foča da zajedničkim snagama utičemo na svijest omladine, kako se više nikada ne bi dogodila nesreća poput one u nedelju u Palama. Planirali smo da kroz razne forume bezbijednosti, mi, kao pokret koji okuplja mlade, na sve načine apelujemo na naše vršnjake da se suzdrže od nasilja – rekao je Mandić.

Reakcija Opštine Pale i CJB Istočno Sarajevo nakon nemilih događaja, bila je da smanje radno vrijeme lokala do 23,00 sata, odnosno do 24,00 sata vikendom. Na današnjem susretu Mandića sa predstavnicima policije razgovaralo se i o tome.

- Ovim putem pozivam mlade da na našem portalu ili FB stranici iznesu svoje mišljenje oko skraćenja radnog vremena kafića i ostalih ugostiteljskih objekata. Želimo da čujemo šta naši vršnjaci smatraju – da li bi ranije zatvaranje lokala uticalo na suzbijanje kriminaliteta među omladinom – poručio je Mandić.

Statistički podaci Stanice policije Foča, za 2012. godinu jasno govore da je najveći broj prekršaja i krivičnih djela napravljen upravo ispred ugostiteljskih objekata i na ulici u alkoholisanom stanju. U policijskom izvještaju od prošle godine, najzastupljenija su lica starosne dobi između 21-30 godina, a najviše prestupa dešava se vikendom (petkom i subotom), kada lokali najduže rade.

foto:www.glassrpske.com

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas6
Juče370
Ove sedmice3445
Ovog mjeseca12927
Ukupno1318921
nedelja, 25 februar 2018 00:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 14 gostiju i nema prijavljenih članova