FOČANSKI SPASIOCI TEK STIŽU NA ODREDIŠTA

Burna noć u RS. Alaramantno stanje, kiša koja je čitavu noć neprestano padala i neprohodni putevi, omeli su fočanske spasioce da već budu na svojim odredištima u Doboju i Bijeljini. Tek jutros, spasilačke ekipe „Wolfa“ i raftera krenuće u akciju pomoći ugroženom stanovništvu Srpske.

 

Noćas je bilo nemoguće probiti se do kritičnih područja. Na putu za Doboj, spasilački klub „Wolf“ pretrpio je pravu dramu. Blokada i odroni na putevima, uz kišu koja nije prestajala da pada, u jednom trenutku Fočake je odsjekla od ostatka svijeta. Samo zahvaljujući staloženosti i iskustvu naše ekipe, na čelu sa Nenadom Ikonićemm uspjeli su sigurno da se izvuku do Zenice. Tu su i proveli noć i pomogli tamošnjem stanovništvu i Civilnoj zaštiti u borbi protiv vodene bujice.

- Stanje je zaista teško, ne pamtim da sam nešto ovako doživio. Na sreću, sada je sve dobro. U stalnom smo kontaktu sa glavnim štabom Civilne zaštite RS, kao i ministartstvom. Za nekih dva sata, po nas će poslati helikopter koji će nas odvesti do odredišta. Kopnom je nemoguće probiti se do Doboja – izjavio je jutros za naš portal Nenad Ikonić.

A da li će „Wolf“ spašavati Dobojlije, ili će ih Civilna zaštita preusmjeriti na neko drugo mjesto, ostaje da se vidi. Prema nekim informacijama, vrlo je moguće da će ova ekipa prvo biti prebačena za Šamac, gdje se stanje pogoršalo u toku noći, kada su se izlile dvije rijeke.

Nešto bolje na putu do svog odredišta prošli su rafteri. Mada, ni oni nisu prošli bez problema.

- Prvobitan plan bio je da se do Bijeljine probijemo preko Kremana, Tare i Loznice, međutim, u toku puta je došlo do promjene. Tom trasom je bilo nemoguće stići, pa smo išli na Bratunac. Bilo je problematično, bilo je dugih zastoja, ali s obzirom da smo išli džipovima, uspjeli smo na kraju da se dočepamo Zvornika. Za nekih sat vremena idemo u Janju, odakle ćemo krenuti u akciju spašavanja i pomoći ugroženom stanovništvu Semberije – iz Zvornika nam se jutros javio glavni operativac ekipe raftera, Milan Rudinac.

O kretanjima i akcijama dvije fočanske spasilače ekipe bićete redovno obavještavani u toku dana na našem portalu. Za početak, neka srećno stignu do svojih odredišta, a svaka pomoć ugroženim građanima Srpske u ovom trenutku biće od velike koristi.

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas51
Juče370
Ove sedmice3490
Ovog mjeseca12972
Ukupno1318966
nedelja, 25 februar 2018 06:19

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova