„WOLF“ SPAŠAVAO DOBOJLIJE ČITAVO POPODNE

Namučili su se dok su stigli do jedne od najugroženijih opština u RS. Prava drama koju su preživjeli na putu do Doboja i do koga su stigli helikopterom tek nakon 24 sata, nije omela spasilačku ekipu „Wolfa“ da bude na terenu do kasnih večernjih sati.

 

Tek oko 16:00 časova, Fočake je helikopter, zajedno sa opremom prebacio do Doboja i od tada, pa sve do prije nekih sat vremena bili su na vodi.

- Ne samo na vodi, već i pod vodom. Prolazili smo i kroz kanalizaciju, samo da bi došli do onih najugroženijih i pokušali da ih evakuišemo ili im dostavimo osnovne stvari. Ne poznajemo Doboj baš dobro da bi znali reći u kojim dijelovima smo ordinirali. Smješteni smo u kasarni i pokrivali smo jedan dio predgrađa koji je čitav pod vodom. Ovako nešto nikada nisam doživio – u telefonskom razgovoru za naš portal prije pola sata izjavio je vođa tima, Nenad Ikonić.

Kakva je trenutna situacija u Doboju?

- Voda se povlači u gradu, ali situacija je dramatična. Narod samo traži hljeb i vodu. Mi smo danas osnovnim namirnicama snadbjeli 67 porodica, bilo je tu i teških bolesnika, šećeraša kojima smo isporučili insulin. Na žalost, ima i civilnih žrtava. Naša ekipa izvukla je tijela četvoro starijih ljudi, koje je voda iznenadila u kućama i udavila ih u podrumima i prizemljima. Voda u dijelu grada u kojem smo mi ordinirali potpuno je potopila i prve spratove u zgradama. Nema vode, nema struje. Doboj je doživio potpunu katastrofu – rekao je Ikonić.

Ekipa „Wolfa“ odmah ujutru ponovo kreće u akciju. Posla će biti sigurno dosta narednih dana, a dok ne urade sve što je u njihovoj moći da pomognu Dobojlijama, kažu da se ne vraćaju u Foču. Neka je i njima, i tamošnjem stanovništvu, Bog u pomoći!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas215
Juče595
Ove sedmice215
Ovog mjeseca10042
Ukupno1282271
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:05

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 71 gostiju i nema prijavljenih članova