FOČANSKI SPASIOCI SPAŠAVAJU DVOROVE

Težak dan za Semberiju. Vode nadiru sa svih strana, Sava nenormalno raste, nasipi pitanje da li će izdržati. Od Drine ne prijeti opasnost, ali...

 

- Jutros smo bili na sastanku sa Civilnom zaštitom Bijeljine, stanje je izuzetno teško. Vodostaj Save je u enormnom rastu, nije probila nasipe, ali ih polako preliva. Kažu da će najkritičnije biti do 16:00 časova. Mi smo na putu za Dvorove, gdje ćemo ordinirati i dati sve što je u našoj moći da pomognemo ugroženima. Opasnost neće proći ni danas, ukoliko Sava probije odbrambene nasipe i vrati Drinu. Sve je na nogama, situacija je i više nego ozbiljna, ali nadamo se najboljem – izjavio je oko podneva za naš portal jedan od spasilaca, Darko Danilović.

Prema riječima Fočaka, centar grada je još uvijek pod kontrolom , a najugroženiji su upravo Dvorovi, gdje se trenutno i nalaze naše spasilačke ekipe.

Akcija spašavanja i evakuacije stanovništva uveliko traje. U toku večeri očekujte nove informacije u ostanju u ovom dijelu Srpske direktno od naših raftera.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas307
Juče576
Ove sedmice3118
Ovog mjeseca13646
Ukupno1245907
petak, 20 oktobar 2017 16:13

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 64 gostiju i nema prijavljenih članova