SPASIOCI „WOLFA“ I NOĆAS U DOBOJU

Od devet sati jutros, pa do 20:00 večeras hrabri fočanski vukovi spašavali su i pomagali građane Doboja. Situacija u ovom gradu konačno je stabilizovana, voda se polako povlači, ali iza sebe ostavlja potpunu katastrofu.

 

- Nivo vode je dostao opao, situacija je za sada pod kontrolom. Čitav dan smo bili na terenu, uspjeli smo da se probijemo do centra grada, što je svih ovih dana bilo nemoguće. Posledice poplave su velike, to je ono što se sada vidi – izjavio je večeras u razgovoru za naš portal, vođa fočanske spasilačke jedinice, Nešo Ikonić.

Umjesto Doboja, sada je najkritičnije u Šamcu. Da li ćete, kao što se najavljivalo, promijeniti lokaciju i krenuti u pomoć ovoj opštini?

- Upravo sam na sastanku Glavnog štaba Civilne zaštite i mogu reći da smo mi – na leru. Ovdašnji čelnici žele da ostanemo u Doboju, smatraju da smo im još potrebni. Na stalnoj smo vezi sa ministrom policije i RU Civilne zaštite, tako da ćemo o tome gdje ćemo nastaviti djelovati znati sutra ujutru, kada će oni i donijeti odluku.Ovdje se plaše nadolazeće Sane iz Prijedora, čiji je nivo u porastu, ali ne prijeti da ozbiljnije ugrozi Doboj u ovom trenutku. Do sutra ujutru ostajemo ovdje, a gdje će nas dalje rasporediti vidjećemo – rekao je Ikonić.

Bar oni, noćas bi trebalo da imaju mirnu noć. Zaslužili su.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:38

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 64 gostiju i nema prijavljenih članova