FOČANSKI RAFTERI SUTRA SE VRAĆAJU ZA FOČU

Svoju spasilačku misiju u Semberiji ekipa fočanskih raftera završila je večeras. S obzirom da su čitav dan bili na najugroženijim mjestima Velino Selo, Brodac i Jazino i na sigurno izbavili gotova sva domaćinstva, naša ekipa vratila se u hotel u Bijeljinu.

 

- Čitav dan ordinirali smo na najkritičnijim mjestima. Na terenu smo bili i kada je pukao nasip na Savi sa naše strane, voda je krenula da nadire u dijelove Semberije u kojima smo mi bili. Dolazila je ljudima do kapija. Obavili smo većinu posla, a radi bezbijednosti povukli smo ekipe sa terena oko 16:00 časova – izjavio je večeras za naš portal tima fočanskih raftera, Milan Rudinac.

Većinu posla naši rafteri obavili u Bijeljinu. Bili su na najkritičnijim tačkama u najgorim trenucima, evakuisali veliku većinu ugroženih građana Semberije. Ono što nas je sve zaboljelo jesu današnji snimci na televiziji BN, gdje smo gledali kako mladi momci Bijeljinci sjede i ispijaju kafe u dijelovima grada koje nije zahvatila poplava, dok naši momci spašavaju njihove sugrađane u nevolji.

To sad više nije ni važno. Foča i fočanski rafteri pokazali su se kao veliki i dali maksimalan doprinos pomoći narodu u nevolji.

Dio ekipe već je krenuo put Foče, dok će jedan dio večeras odmoriti i odmah ujutru krenuti kući. Grad je ponosan na vas! Svaka čast!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 96 gostiju i nema prijavljenih članova