RAFTERI IZ BIJELJINE STIŽU KUĆI, U OBRENOVCU I BRČKOM DIJELE NAMIRNICE

Vodena stihija u Srpskoj polako jenjava, ostavljajući za sobom opustjela sela i gradove. Najveću katastrofu pretrpile su dvije opštine – Doboj i Obrenovac, a upravo u njima bili su i fočanski spasioci.

 

Rafteri koji pomožaju najugroženojoj opštini u Srbiji i danas rade punom parom. Kako nam je jutros u telefonskom razgovoru rekao vođa ove ekipe, Vladimir Muminović, voda se polako povlači, a iza nje ostaje – malo je reći pustoš. Oni i dalje imaju dosta posla, džipovima razvoze namirnice i lijekove i dalje odsječenom stanovništvu. Kada će krenuti za Foču, zavisi kako će se dalje odvijati situacija.

Heroji Doboja, kako ih žitelji tog grada i nazivaju, spasilačke jedinice „Wolfa“ u najkritičnijim trenucima spašavali se dalo spasiti. Kada su svoju misiju u ovoj opštini završili, preselili su se u Brčko, kome je u tom trenutku prijetila najveća opasnost. Ali, prema riječima vođe fočanskih vukova, Nenada Ikonića, daleko je to od katastrofe koja je zadesila Doboj. S toga je dio ove ekipe noćas stigao u Foču, a veći dio snaga ostao je da pomaže Distriktu. Kako nam je jutros rekao Ikonić, na vodi su i čamcima dijele osnovne potrebštine najugroženijem stanovništvu. Kući planiraju da se vrate tek kada ocijene da njihova pomoć više nije potrebna.

A naši rafteri, koji su bili najhrabriji i najvrjedniji u najkritičnijim trenucima i na najugroženijim mjestima u Semberiji, na putu su za Foču. Dio ekipe već noćas se vratio, dok glavni dio snaga u naš grad stiže oko 13:00 časova, kako nam je u telefonskom razgovoru jutros rekao vođa tima, Milan Rudinac. Svoju misiju uspješno su završili i pokazali su se kao pravi junaci.

Foču, na našu sreću, jesu mimoišle poplave, ali nismo sjedili skrštenih ruku. Hrabre spasilačke jedinice, prema riječima mještana opština u kojima su radili pokazali su najhrabrijima i najspretnijima. I trebamo biti ponosni na njih. I trebamo ih pozdraviti! Zaslužili su, rizikujući svoje živote da bi negdje, daleko od kuće spašavali tuđa ognjišta i tuđe živote. To mogu samo ljudi velikog srca! Svaka čast spasioci!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas422
Juče454
Ove sedmice3125
Ovog mjeseca10826
Ukupno1300516
nedelja, 21 januar 2018 19:31

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 36 gostiju i nema prijavljenih članova