OMLADINSKI POKRET FOČA I OSCE DANAS DOGOVORILI SARADNJU

 ZAJEDNO PROTIV PREDRASUDA I ZLOČINA

 

Pozitivne akcije i ideje Omladinskog pokreta Foča ne prolaze nezapaženo. Na preporuku načelnika, gospodina Radisava Mašića, OSCE je uputio poziv OP za uspostavljanje saradnje i zajedničkog rada na nizu projekata koji se tiču mladih.

Sastanak između predstavnika OSCE i predsednika pokreta Mladena Mandića održan je danas i dogovoreno je da se saradnja započne učešćem OP u pilot projektu „Prevencija incidenata motivisanih predrasudama i zločina iz mržnje“.

Krivična djela počinjena iz mržnje zasnovana su na predrasudama i nose sjeme mogućih sukoba,jer mogu eskalirati i u broju i u stepenu nasilja. Ipak,ako se prepoznaju kao takva , krug nasilja se može zaustaviti. Cilj ovog projekta upravo jeste podizanje svijesti javnosti o ovim krivičnim djelima i toleranciji kao i zalaganje za pravilne reakcije od strane organa vlasti.

Omladinski pokret Foča i OSCE će zajedničkim snagama nastojati da osiguraju unapređeno i proaktivno reagovanje opštinskih vlasti prema incidentima koji su motivisani predrasudama, što i jeste konačni zadatak.  

Projektu se mogu priključiti sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana, pojedinci, predstavnici javnih ustanova, medija i drugih relevantnih institucija.

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas6
Juče370
Ove sedmice3445
Ovog mjeseca12927
Ukupno1318921
nedelja, 25 februar 2018 00:52

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 21 gostiju i nema prijavljenih članova