VUKOVI U KOJE SE DOBOJ KUNE VEČERAS DOLAZE KUĆI

Pokazali su se kao najspremniji i najhrabriji spasioci. Probijali su se na nemoguće lokacije, ronili kroz kanalizacije da bi došli do ugroženog stanovništva. Oni koji su bili u najvećoj nevolji, prema pričama samih Dobojlija, molili su se da u tom trenutku fočanski spasioci ordiniraju tim dijelom i da ih oni spašavaju. Spasilački klub „Wolf“, heroji Doboja, noćas stižu u Foču.

 

Vođa tima, Nešo Ikonić, već se nalazi u Sarajevu i gostovaće večeras u Otvorenom studiju BHT od 21:30. Ostatak ekipe je u Tuzli, čeka da se helikopterom prebaci do glavnog grada BiH, pa da svi skupa noćas krenu kući.

- Dolazimo noćas da odmorimo dva, tri dana, a onda je najizvjesnije da ćemo ići pomagati Srbiji – rekao nam je u telefonskom razgovoru prije par minuta Ikonić.

A među njima je bila jedna djevojka, koja je oduševila sve u Doboju. Kažu da nikada nisu imali kontakt sa hrabrijom i spretnijom osobom ženskog pola. Stizala je na sva mjesta, dijelila hranu, spašavala živote, pružala čak i medicinske usluge.

- Malo mi je neprijatno, ali nema šta nismo radili kako bi pomogli Dobojlijama u tom trenutku. Nema tu straha, pa krenuli smo da spašavamo živote. Umorni smo, ali smo u sebi srećni. Žao nam je što nismo mogli svima pomoći, ali spasili smo veliki broj ljudi koji je preživio pravu katastrofu. Ono je trebalo vidjeti, ne može se to opisati. Moram vam se zahvaliti, Omladinskom pokretu i redakciji portala, što ste bili uz nas, što ste nas svakodnevno kontaktirali, što ste nas podržali u akciji humanosti. Vi ste odradili sjajan posao prikupljanja pomoći, mi svoj na terenu. Ali misija nam je bila ista. Od čitave ekipe „Wolfa“ imate veliku zahvalnost i mnogo pozdrava – dok čeka da ih prebace prvo za Tuzlu izjavila je fočanska heroina, Jelena Simović.

U Foču će stići u kasnim večernjim satima. Sutra će ih primiti načelnik Opštine Foča, gospodin Radisav Mašić. Moramo biti ponosni na njih! Svaka čast i živjeli fočanski vukovi!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas423
Juče454
Ove sedmice3126
Ovog mjeseca10827
Ukupno1300517
nedelja, 21 januar 2018 19:35

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 62 gostiju i nema prijavljenih članova