FOČANSKI MEDICINARI POMAŽU DEZINFEKCIJU DOBOJA

Vodena stihija je prošla, opasnosti od poplava više nema. Voda se povukla, ostavljujući iza sebe pustoš. Ali i moguće zaraze. Znaju to dobro doktori i medicinari fočanske bolnice, da, ako se blagovremeno ne odreaguje, najgore tek može da dođe. Zato noćas idu u pomoć Doboju.

 

Univerzitetska bolnica Foča pripremila je tim od devet medicinara koji će se sutra, u ranim jutarnjim časovima uputiti za najviše nastradalu opštinu u Srpskoj. Bolnica je medicinarima obezbijedila svu potrebnu opremu – odijela, maske i brentače koji će im koristiti u akciji dezinfikovanja grada.

Tim će predvoditi glavni medicinar, Radislav Sekulović, a naša medicinska ekipa će, u saradnji sa Domom zdravlja u Doboju, dobiti svoja zaduženja. Njihov primarni zadatak jeste da pomognu u dezinfekciji , a ukoliko bude potrebno i pružanje medicinskih usluga.

Možda zvuči kao lak posao, ali kako ističu medicinari, sada je najvažnije da se dezinfekcija obavi temeljno, i na pravi način, jer zbog visokih temperatura i velikog broja uginulih životinja, postoji velika opasnost od širenja zaraze.

Foča opet priskače u pomoć. Foča opet pokazuje da ima veliko srce i da humanost ljudi koji žive u njoj ne poznaje granice. I opet – Foča za Doboj, od srca.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas106
Juče370
Ove sedmice3545
Ovog mjeseca13027
Ukupno1319021
nedelja, 25 februar 2018 10:28

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 61 gostiju i nema prijavljenih članova