AUTOMOBILI U FOČI I NOĆAS RAZBIJANI, POLICIJA UHAPSILA JEDNO LICE,DOK SE ZA DRUGIM INTEZIVNO TRAGA

 POVRIJEDIO POLICAJCA I POBJEGAO

 

Foča ni noćas nije mirovala. Nakon burne noći između četvrtka i petka, kada je nanijeta veća ili manja šteta na više automobila u gradu, novi izgredi i sinoć.

- Policijska stanica u Foči je u noći 29. ovog mjeseca oko 2:00 časa primila prvu prijavu o oštećenju vozila. Ekipe su odmah izašle na teren i uviđajem je utvrđeno da je na šest lokacija u gradu nanešena metrijalna šteta na 19 vozila – kaže za naš portal portparol CJB I.Sarajevo Danka Tešić. – Oko 8:00 sati ujutru, policija je na licu mjesta zatekla 76-godišnju osobu ženskog pola koja je drvenim štapom oštetila prednja svjetla i šoferšajbnu na vozilima jugo i opel korsa, koji su u vlasništvu načelnika Opštine Foča. Štap je oduzet i poslat na vještačenje a osoba je privedena na ispitivanje.

Ostalih 17 automobila, kao što su neki mediji nagađali, ipak nije oštetila starica.

- U toku uviđaja, policija je uočila krimogena liga na lokacijama na kojima su se i desili izgredi. Riječ je o višestrukim povređivačima zakona i počiniocima krivičnih djela , koji su se do sada više puta nasilno i uz prijetnje opirali hapšenjima policije. Već oko 3:00 časa iste noći lice čiji su inicijali Ž.A. je lišeno slobode, i prema informacijama još uvijek se nalazi u pritvoru. U njegovom vozilu su prilikom obrade pronađeni materijalni tragovi koji su poslati na vještačenje,a koji ukazuju na to da je izvršio ovo djelo. Ž.A. je juče trebao biti podvrgnut poligrafskom testiranju u Sarajevu, ali je isto odbio – kaže Tešićeva.

Drugo lice je još uvijek u bjekstvu i noćas je opet oštetilo automobil. Intezivna potraga za njim se nastavlja.

- Za licem čiji su inicijali D.D. policija je juče sprovela opsežnu potragu. Grad je sinoć bio blokiran, patrole se bile na svim dijelovima kako bi se i on lišio slobode. Oko 23,30, u ulici Mome Kočovića, D.D. je zatečen kako razbija vozilo marke citroen. Prilikom akcije hapšenja, pružio je žestoki otpor, lakše povrijedio pripadnika policije i uspio pobjeći. Intezivna potraga za ovim licem se nastavlja – rekla je Danka Tešić.

U policiji navode da je motiv ovog djela, koje je dosta uznemirilo građane Foče upravo destabilizacija policije i izazivanje osjećaja nesigurnosti kod građana.

- Prije deset dana, u toku kriminalistične obrade, kada su privođeni Ž.A. i D.D., iznijete su otvorene prijetnje radnicima policije od strane ova dva lica, a na račun imovine i same ličnosti službenih lica. Sve što još mogu reći jeste da se potraga za D.D. nastavlja i da se nadamo da će i ovo lice uskoro biti lišeno slobode, o čemu će javnost biti obaviještena  – završava Tešićeva.

Kako nezvanično saznajemo, lica osumnjičena za ovo djelo su naši sugrađani Željko Avram i Dane Danilović, odranije poznati u policiji.

foto.www.glassrpske.com

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:57

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 79 gostiju i nema prijavljenih članova