KALINOVIK: VANDALI POHARALI SELO SIJERČA

Nepoznati vandali, najvjeravatnije u srijedu 29. maja, poharali su selo Sijerča u opštini Kalinovik. Od ukupno 17 vikendica i porodičnih kuća, obijeno je i opljačkano 14.

Osim što su pokrali pronađenu hranu, piće, alat i pokoji električni aparat, vandali su izvršili premetačinu garderobe, uništavali pokućstvo, u opljačkanim kućama sjedili, jeli i pili..

„Pričinjena materijalna šteta i nije velika u odnosu na sve ono što se našim sunarodnicima dešavalo posljednjih dana, ali brine bahatost provalnika. Osjećamo se nesigurno i nezaštićeno“, riječi su bračnog para Vojke i Dušana Eleza, kojima je imanje u Sijerčima opljačkano i u martu prošle godine.

Malobrojni mještani uglavnom zagazili u osmu deceniju života, koji su se u vrijeme pljačke zadesili u svojim domovima, kažu da ništa nisu ni vidjeli ni čuli.

Starica Cvija Vučetić za nesvakidašnji vandalizam saznala je tek kada su na vrata zakucali policajci. Danas, kaže, strahuje za svoju i bezbjednost nepokretnog sina.

„Strah se uvukao u kosti. Ne znam da li se više bojim dana ili noći, ali šta ćete mora se živjeti“ kaže starica.

„Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo izvršili su uviđaj u onim kućama čiji su vlasnici bili prisutni. Ostale na čekanju dok se vlasnici, a sa većinom smo stupili u kontakt, ne pojave na imanjima“, kaže portparol CЈB Istočno Sarajevo Danka Tešić i dodaje da policija nastavlja istragu.

Prethodnu pljačku u kojoj je bračnom paru Elez pokradena imovina vrijedna oko 4.000 maraka, iz marta prošle godine policija je rasvijetlila. Tri lica sa područja Foče, od kojih su dvojica maloljetnici, su otkriveni, ali Tužilaštvo još nije okončalo svoj dio posla.

Izvor: RTRS/B. Kusmuk 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas212
Juče595
Ove sedmice212
Ovog mjeseca10039
Ukupno1282268
ponedeljak, 18 decembar 2017 09:59

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova