KLINCI I KLINCEZE IZ VRTIĆA „ČIKA JOVA ZMAJ“ - RASTU UZ PLES

Juče je bio 1. juni. Dan koji se smatra Međunarodnim danom djeteta. A kako ga ljepše proslaviti nego uz muziku i ples? U isto vrijeme, oko 17 000 mališana širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije zaplesalo je uz zvuke naljepših dječijih numera. U 18:00 časova, juče su u Gradskoj dvorani igrali i klinci i klinceze Foče.

 

Manifestacija „Rastimo uz ples“ proslavlja se četvrtu godinu za redom u organizaciji Dječije plesne asocijacije iz Beograda. Po prvi put ove godine, u najvećem sinhronizovanom plesu u regionu učestvovali su zaposleni, djeca ali i njihove mame iz JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

- Ono što nas je posebno motivisalo da se priključimo ovoj međunarodnoj manifestaciji je činjenica da se njenim održavanjem širi radost i pozitivna energija. Ako postoje prečice do radosti, onda je ples jedna do njih. Nismo mogli da zaboravimo ni naše mališane koji su zbog skorašnjih poplava ostali bez svojih vrtića. Zato manifestacija ima humanitarni karakter i sav prilog koji bude prikupljen večeras, biće uplaćen upravo njima – izjavila je direktorica obdaništa „Čika Jova Zmaj“, Slađana Vladičić.

Preko 200 mališana i oko 30-tak mama, zajedno sa vaspitačima plesali su Kaubojski, Pačiji ples, Polku, Kada padne mrak...I naravno, uz himnu Rastimo uz ples. A da veselje bude potpuno, prisutne su zabavljali i Pajac Panta i Dobra vila.

Nasmijana lica i učesnika, ali i prepune Gradske dvorane na kraju manifestacije govorila su više od riječi. Ovo je priredba o kojoj će Foča dugo pričati. I koja je zaslužila da preraste u tradiciju. Djetinjstvo uz pjesmu i ples...Ima li nešto ljepše?

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 90 gostiju i nema prijavljenih članova