OPTUŽNICA ZA ZLOČINE NAD SRBIMA

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv četiri bivša pripadnika Armije BiH koji se terete za ratni zločin u kojem je ubijeno više od 20 civila srpske nacionalnosti.

Optuženi su Muhamed Šišić (51), Emir Drakovac (42), Aziz Šuša (44) i Tarik Šišić (42), svi državljani BiH.

 

Optuženi se terete da su 27. avgusta 1992. godine napali kolonu izbeglica srpske nacionalnosti koja se kretala iz mjesta Jabuka prema Rogatici i ubili najmanje 21 osobu.

 

Zločin je počinjen u selu Kukavice, na kolonu izbjeglica u više vozila, a među ubijenima je bilo maloljetnih i starih osoba, majki s djecom. Takođe je ranjeno više osoba, opljačkana je i spaljena imovina koju su izbjeglice nosile. 

Muhamed Šišić je optužen kao zapovjednik Diverzantskog voda, a ostali kao pripadnici tog voda Armije Republike BiH. 

Optuženi Emir Drakovac tereti se i da je krajem 1992. godine, na području opštine Foča, počinio ratni zločin ubistva, mučenja i sakaćenja sjekirom tri žrtve, koje su mučene i ubijene na izuzetno surov način.

Tužilaštvo BiH je, sa MUP-om Republike Srpske, sprovelo temeljnu istragu u ovom predmetu i prikupilo dokaze za podizanje optužnice i procesuiranje odgovornih osoba, saopštava Tužilaštvo BiH. 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, a uz nju je proslijeđeno više od 200 dokaznih materijala i predloženo ispitivanje oko 80 svjedoka optužbe, objavila je agencija Fena.

 

Agencije

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 88 gostiju i nema prijavljenih članova