DJEČIJI ANSAMBLI KUD-A „FOČA“ JUČE SE VRATILI IZ STOLIVA

Prošle godine probili su led. Ove godine jedva su čekali da ponovo krenu. Za razliku od prošlog ljeta, kada su boravili u Buljaricama, ovog su bili smješteni u Boki, tačnije u mjestu Stoliv. Članovi dječijih ansambala KUD-a „Foča“ proveli su sedam lijepih dana na Primorju i učestvovali na Vidovdanskim svečanostima u Baru.

U pratnji stručnih rukovodilaca KUD-a, 64 mlada folkloraša u ponedeljak su otišli u Stoliv. Tamo nisu bili sami. Društvo su im pravili, kao i prošle godine, vršnjaci iz prijateljskog KUD-a „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca. Odmaralište „Ruma“ u ovom mirnom dijelu Boke, čitave prošle sedmice bilo je ispunjeno dječijom grajom. Maskenbali, folklorne probe, igre, druženje. Uz kupanje, vožnju brodom, obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti. Svaki minut vremena našim mladim folklorašima bio je ispunjen na najljepši način.

U subotu su na poziv KUD-a „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara gostovali na Vidovdanskim svečanostima. Prepuna ljetnja pozornica u najvećoj crnogorskoj luci aplauzom je ispratila članove fočanskog ansambla.

Juče su se umorni, ali prepuni lijepih uspomena vratili kući. Rastanak i pozdravljanje sa novim drugarima iz Milanovca dugo je trajao ispred prostorija KUD-a „Foča“. Rodila su se nova prijateljstva, možda i neke simpatije. Naši mladi folkloraši dugo će još sumirati utiske sa ovogodišnjeg ljetovanja. Do sledećeg... Iduće godine...

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas104
Juče370
Ove sedmice3543
Ovog mjeseca13025
Ukupno1319019
nedelja, 25 februar 2018 10:24

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 50 gostiju i nema prijavljenih članova