ODRON NA PUTU KA SARAJEVU

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske obustavilo je saobraćaj na magistralnom putu Foča - Sarajevo, na dionici Miljevina - Dobro Polje, zbog odrona na lokalitetu Sijeračke stijene, ali vozila i dalje, uz veliki rizik, saobraćaju ovom magistralom.

U fočanskoj Saobraćajnoj policiji Srni je rečeno da je rješenje o obustavi saobraćaja stiglo u subotu, 28. juna, ali da saobraćajna signalizacija još nije postavljena, bez čega policija ne može nikome zabraniti da prolazi ovom dionicom.

 U preduzeću "Srbinjeputevi", u čijoj je nadležnosti održavanje puta Foča -Sarajevo, kažu da signalizacija nije postavljena zbog toga što iz preduzeća "Putevi Republike Srpske" još nisu dobili rješenje o obustavi saobraćaja, te očekuju da bi ono trebalo da stigne u toku dana.

 Direktor "Srbinjeputeva" Nedeljko Pavlović kaže da je odron veoma opasan i da vozači saobraćaju uz ogroman rizik.

 "Svaki čas na put se može obrušiti stijena od 50 metara kubnih, a kada ona krene postoji mogućnost daljeg obrušavanja", upozorava Pavlović.

Prema njegovim riječima, potrebno je uraditi projekat sanacije klizišta, što je u nadležnosti "Puteva Republike Srpske", a bez projektnog rješenja ne može se procijeniti koliko će radovi trajati.

 U međuvremenu, radnici ovog preduzeća vrše popravku makadamskog puta Miljevina - Vratlo - Kalinovik, koji se vozačima automobila preporučuje kao alternativni pravac. Vozačima kamiona i šlepera savjetuje se da iz Foče za Sarajevo saobraćaju preko Goražda i Rogatice.

 SRNA

FOTO: foca-online.info

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas212
Juče595
Ove sedmice212
Ovog mjeseca10039
Ukupno1282268
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:00

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova