KORNET JAJA U FOČI DRASTIČNO POSKUPIO

Cijena korneta jaja drastično raste u posljednje vrijeme. Kako saznajemo uzrok ovome leži u podatku da kokoške sa fočanskih domaćinstava u zadnje vrijeme nose sve masivnija jaja.

Neki prodavci žale se da kupci kupuju 5 do 10 komada jaja i da rijetko ko sada kupuje čitav kornet, to jeste 30 komada. Naša ekipa je zbog toga u subotu obišla gradsku pijacu gdje smo dobili interesantne izjave.

-Znate kako, ovako se više ne može raditi. Ukoliko lokalna vlast ne učini nešto povodom ovog problema prijeti nam zastoj prodaje jaja pošto sve više Fočaka odlazi u susjedne opštine Čajniče i Kalinovik gdje je odavno uvedena praksa da se jaja prodaju po komadu a ne da se vagaju - za naš portal izjavila je Radojka Ćosović, koja više od 20 godina prodaje jaja i ostale domaće proizvode na pijaci.

Slično razmišljanje ima i Borka Radović koja ističe da je vrijeme da se uvede modernija praksa pri kupoprodaji jaja.

-U ovoj situaciji najviše štete imaju građani, oni kupuju nekvalitetna i sitna jaja iz susjednih opština a svi znamo koliko su fočanska jaja poznata po kvalitetu i hranljivosti. Ovim problemom bi definitivno trebalo da se pozabavi lokalna vlast, ističe Borka.

-Ovih dana se proširila glasina da neko namjerno dohranjuje kokoške po fočanskim selima kako bi one proizvodile što krupnija jaja. Ovim tragom, potražili smo više informacija i došli smo do zanimljivih podataka. Kako smo saznali u pitanju je dobro organizovana grupa proizvođača jaja iz susjednih opština koja se angažovala da preuzme tržište prodaje jaja na području opštine Foča.

Ostaje nam da vidimo kakve će poteze povući opštinsko rukovodstvo da bi se ovaj problem riješio i kako bi se zaštitili domaći proizvođači.

 

 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas257
Juče370
Ove sedmice3696
Ovog mjeseca13178
Ukupno1319172
nedelja, 25 februar 2018 20:26

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova