DOGOVORENO BRATIMLJENJE FOČE I ETNO SELA "STANIŠIĆI"

Predstavnici opštine Foča i Etno sela „Stanišići“ iz Bijeljine dogovorili su bratimljenje na sastanku kojem su prisustvovali direktor Turističke organizacije Foča, Ljeposava Đajić i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Nikola Perišić, saopšteno je na sajtu Opštine Foča.

Sastanak rukovodstva opštine Foča i vlasnika Etno sela "Stanišići"

 

Vlasnik Etno sela „Stanišići“, Boris Stanišić, nakon sastanka je rekao da je imao  želju da dobru praksu u izgradji i promociji svog Etno sela prenese rukovodstvu opštine Foča i dodao da smatra da opština Foča posjeduje izuzetno bogate turističke potencijale koji se mogu itekako iskoristiti za razvoj turizma, a samim tim i privrede na ovom području, ali da nedostaje promocija .

 

„Razgovarali smo o mogućnostima Foče u razvoju turizma kako bi tu granu što bolje prosperirali. Za početak zvanično sam pozvao rukovodstvo opštine da posjeti Etno selo, da se pobratimo i tako ćemo imati više prilike da razmjenimo iskustva. Znam da raspolažete velikim turističkim potencijalima, tu je Nacionalni park „Sutjeska“ koji je neiscrpan, dvije rijeke u centru Foče i na kraju jedinstveni rafting na Tari. Imate turističku organizaciju, ali vam fali turistička agencija koja bi to na pravi način sve promovisala i tako privukla veći broj turista“ rekao je Stanišić, za sajt Opštine, i naglasio da je za sve potreban novac ali da se sa velikim radom i voljom dosta toga može unaprijediti.

 

Zamjenik načelnika opštine Foča, Radenka Srndović, rekla je da je lokalna vlast opredjeljena da razvija turizam na čitavom području opštine i da smatra da se opština Foča, sa svim potencijalima koje nudi, može predstaviti na popularnoj destinaciji Etno sela „Stanišići“ i još dok traje turistička sezona organizovati sajamsku prezentaciju turističke ponude Foče  u ovom Etno selu.

 

Etno selo „Stanišići“ je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice, napravljeno 2003. godine i predstavlja nezaobilaznu turističku destinaciju u Republici Srpskoj, a bilježi posjetu od 800.000 posjetilaca na godišnjem nivou.

 

FOTO: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 82 gostiju i nema prijavljenih članova