SANIRAN PUT GODIJENO – VIKOČ

Mještani mjesnog područja Vikoč proteklog vikenda organizovali su akciju prokresivanja i sanacije puta Godijeno – Vikoč, u dužini od 15 kilometara. Uz pomoć Opštine, koja je angažovala dvije građevinske mašine, očišćeni su odvodni kanali, na oštećene dijelove puta postavljen je posipni materijal, urađeni su propusti za oborinske vode, a cijela trasa puta je prokresana.

 Akciji se odazvalo tridesetak mještana, koje su u subotu posjetili načelnik opštine Radisav Mašić, odbornik u SO Foča Izet Spahić i v.d načelnice za urbanizam, prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove, Branka Salamadija.
„Zahvaljujući razumijevanju izvršne vlasti, koja nam je prvi put izašla u susret, uradili smo veliki posao. Dva dana smo radili po deset časova i sanirali put koji je za sve stanovnike ovog područja od ogromne važnosti. Mi želimo da na ovaj način vlastitim angažovanjem i uz razumijevanje Opštine, pomognemo i da lokalnom stanovništvu koje ovde živi od poljoprivrede, omogućimo da to i ostvari“, kaže Haris Ćemo, organizator akcije.
U mjesnom području Vikoč do sada je obnovljeno osam povratničkih kuća.
Planirana izgradnja tri hidrocentrale na tom području ubrzaće povratak prijeratnih stanovnika.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:55

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 61 gostiju i nema prijavljenih članova