GORNJE PODRINJE:U TOKU NOĆI OČEKUJU SE VELIKE PADAVINE

Meteoalarm je izdao „narandžasto“ upozorenje stanovništvu Gornjeg podrinja da se u toku noći i sutrašnjeg dana očekuju velike padavine koje bi mogle da prouzrokuju izlivanje rijeka i bujičnih potoka.

Komandir opštinskog štaba Civilne zaštite u Foči, Čedo Zelović, u izjavi za naš portal, rekao je da je prvi talas prošao kroz Foču, te da se u toku noći očekuje drugi udarni talas, koji će, prema najavama, zahvatiti područje Miljevine, kao i ravničarske krajeve, dok  gradsko područje Foče ne bi trebalo biti ugroženo.

Zelović je dodao da se očekuje da će u toku noći između utorka i srijede na području opština Gornjeg podrinja pasti od 40 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a da se u toku sutrašnjeg dana očekuje dodatnih 20 litara kiše po metro kvadratnom.

On je istakao da su upozorili stanovništvo u priobalju rijeka i potoka da sklone materijalna dobra, te da prate situaciju i da se u slučaju potrebe obrate Civilnoj zaštiti.

Narandžasti Meteoalarm predstavlja opasno vrijeme uz moguće ljudske žrtve, kao i materijalnu štetu, a stanovništvu se preporučuje da bude oprezno i da se redovno informiše o očekivanim meteorološkim uslovima, te da prate upustva izdata od zvaničnih institucija.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas212
Juče595
Ove sedmice212
Ovog mjeseca10039
Ukupno1282268
ponedeljak, 18 decembar 2017 09:58

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 24 gostiju i nema prijavljenih članova