POPLAVE ŠIROM BIH – SPASILAČKI KLUB “WOLF” U STANJU VISOKOG STEPENA PRIPRAVNOSTI

Još uvijek su svježa sjećanja na katastrofalne poplave i vodenu bujicu koja je u maju mjesecu nosila sve pred sobom, a vrijeme se opet poigralo sa nama. Ciklon koji se nadvio nad Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju donio je velike količine padavina koje prijete da ponovo ugroze stanovništvo i materijalna dobra.

 

Samim tim, fočanski “vukovi” odmah su se stavili na raspolaganje i spremni su da po pozivu odmah krenu na teren.

- Zbog velike količine padavina koje su pale u protekla 24 časa, pojedine opštine u BiH su poplavljene. Uzimajuci u obzir informacije koje smo do sada primili, izlazak naših spasilaca na teren nije neophodno, ali smo i dalje u stanju visokog stepena pripravnosti. U Kostajnici, Čelincu, Petrovu je proglaseno vanredno stanje. U Zavidovićima je proglašeno stanje prirodne nesreće. U Loparama su oštećeni stambeni objekti i mostovi. Uže jezgro grada Čelinca je pod vodom. Stalno smo u kontaktu sa stanovništvom u Doboju, rijeka Bosna je još uvijek u svom koritu, ali i dalje raste. Nivo rijeke Usore je takođe u porastu – oglasili su se iz Spasilačkog kluba “Wolf” na fb stranici Gorske službe spašavanja RS, stanice Foča.

Kako su nam rekli u “Wolf”-u, stalno prate dešavanja i na terenu u našem gradu, jer je za danas za područje Foče ponovo na snazi narandžasti metoalarm, koji može donijeti velike količine padavina i prouzrokovati izlivanje rijeka.

Udarni talas i nevrijeme predviđeni su za večeras, a šta će na kraju biti, ostaje da se vidi. Do tada, naši hrabri “vukovi” prate zbivanja širom BiH i spremni su da krenu gdje god ih budu trebali, ako nešto krene po zlu.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas251
Juče370
Ove sedmice3690
Ovog mjeseca13172
Ukupno1319166
nedelja, 25 februar 2018 20:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova