ČLANOVI SK „WOLF“ NA KOSOVU

Oni stižu uvijek i svuda. I po suncu i po snijegu, i po kiši i po nevremenu fočanski „vukovi“ su aktivni. Za njih odmor ne važi. Taman što su juče obezbijedili skokove u Višegradu, produžili su dalje. Do – Kosova.

Prošle godine su probili led, a ove već nastavljaju tradiciju. Na poziv organizacije Outdoor iz Kosovske Mitrovice, četveročlana ekipa SK „Wolf“ otišla je na sjever pokrajine, u mjesto Zubin Potok. Fočanski „vukovi“ tamo će boraviti 10 dana i za to vrijeme obučavati lokalno stanovništvo raznim vještinama – alpinizmu, paraglajdingu, kajaku, ronjenu, kao i prvoj pomoći. Ove godine u planu je da naprave i postave i vještačku stijenu.

Zainteresovani za obuku prijavljivali su se putem interneta, a do sada ih ima oko 30. Najveći broj onih koji se žele naučiti ovim vještinama je iz Zubinog Potoka, ali ima i onih iz Kosovske Mitrovice i okolnih mjesta.

Nenad Ikonić, Jelena Simović, Duško Đurić i Komlen Radović već danas su se bacili na posao. Rade, kako kažu – i sa mladima i sa starima. I vjeruju da će vještine kojima će podučiti žitelje sjevera Kosova biti od koristi tamošnjem stanovništvu.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas215
Juče595
Ove sedmice215
Ovog mjeseca10042
Ukupno1282271
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 63 gostiju i nema prijavljenih članova