UPOZNAJ SRPSKU DA BI JE VIŠE VOLIO

Sigurno je da nema onoga ko se ne sjeća geografije u osnovnim školama i čuvene – upoznaj svoju domovinu da bi je više volio. Ova dvojica mladića na svoj način pokazala su ljubav prema svojoj Srpskoj. Prije pet dana, biciklima su krenuli iz njihovog rodnog Novog Grada i uputili se ka najjužnijoj tački RS, Trebinju.

Put ih je juče nanio u Foču. Pod punom opremom, nasmijanih lica, Neven Lajšić i Nikola Dupalo dovezli su se do Centralnog spomenika u Foči. I krenuli da pričaju svoju priču.

- Možemo reći da smo mi putnici namjernici – počinje stariji od njih, 27-godišnji Nikola Dupalo. – Krenuli smo sa najsjevernije tačke Srpske,Novog Grada i imamo u planu da biciklima stignemo do one najjužnije, Trebinja. Namjera nam je da pređemo 2000 km u oba pravca, za 15 dana. Želimo da biciklima posjetimo i Crnu Goru i Hrvatsku, sledeće godine cilj nam je Grčka.

Iako su do juče prešli 610 km u četiri dana, nisu djelovali umorno. Šta više – na njihovim licima se vidjelo da su ispunjeni.

- Tri su razloga zbog kojih smo krenuli na ovaj put. Prvi je što volimo našu Republiku Srpsku i što želimo što bolje da je upoznamo. Drugi je naša namjera da spojimo najzapadniji sa najjužnijim dijelom zemlje i to isključivo kroz RS. Treći razlog je taj što nosimo pismo građanima Trebinja sa pozdravima iz Novog Grada, jer su to dvije najudaljenije tačke Srpske – priča 24-godišnji Neven Lajšić, inače apsolvent Šumarskog fakulteta.

Do sada su prošli kroz Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Gradišku, Srbac, Derventu, Modriču, Brčko, Bijeljinu, Zvornik, Vlasenicu, Han Pijesak, Višegrad i Foču.

- Do Trebinja nas očekuju još Gacko i Bileća. Moramo istaći da smo u vašem gradu ugošćeni i dočekani bolje nego igdje. I ne smijemo zaboraviti da se zahvalimo našim domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu – poručio je na kraju Dupalo.

I dok su se danas pakovali da nastave put ka krajnjem odredištu, ova dvojica mladića istakla su da je njihov cilj u budućnosti put oko svijeta. Uz osmijeh i – „doćićemo opet“ Neven i Nikola nastavili su dalje putevima Srpske.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas211
Juče595
Ove sedmice211
Ovog mjeseca10038
Ukupno1282267
ponedeljak, 18 decembar 2017 09:57

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 19 gostiju i nema prijavljenih članova