DJECA NA SIGURNOM DOK RODITELJI RADE

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči učenici od prvog do trećeg razreda od ove školske godine prvi put imaju mogućnost da ostanu u produženom boravku, koji je besplatan, izuzev ishrane koja nije obavezna.

Roditelji dovode djecu u školu kada krenu na posao, najranije u 6.45 časova, a u školi mogu ostati najkasnije do 17.15 časova. U produženom boravku trenutno je 45 učenika, podijeljenih u dvije grupe. U prvoj su samo učenici prvih razreda, a u drugoj đaci drugih i trećih. Za vrijeme produženog boravka učitelji sa djecom rade domaće zadatke i pomažu im da savladaju gradivo, mališani imaju organizovano vrijeme za odmor i igru, tople obroke, borave na svježem vazduhu.

Učiteljica Danka Krsmanović kaže da za djecu osmišljavaju kreativno provođenje vremena, koje im mnogo znači, kako za socijalizaciju, tako i za obrazovanje.

Produženi boravak otklonio je brige brojnim roditeljima koji nisu znali kuda sa djecom nakon završene nastave. Djeca ističu da u boravku uče, pjevaju, igraju i da uživaju družeći se sa vršnjacima.

- Učimo, bojimo, crtamo, igramo se, uradimo zadaću i po dolasku kući obradujemo roditelje, koji nas nagrade za to. Volimo da idemo u školicu i da se družimo - poručuju mališani Luka Stanojević i Sofija Begović.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Jelena Čančar kaže da je vladala velika zainteresovanost roditelja za ovaj program, te da će se u budućnosti truditi da prošire kapacitete boravka i obuhvate veći broj djece.

 

Izvor: Glas Srpske/Radmila Đević

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas338
Juče499
Ove sedmice338
Ovog mjeseca11241
Ukupno1300931
ponedeljak, 22 januar 2018 17:29

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova