APEL ZA POMOĆ: POMOZIMO DA MARIJA PROHODA

Njegošu i Tatjani Badnjar iz Popovog Mosta kod Foče potrebna je novčana pomoć za liječenje osmogodišnje kćerke Marije koja boluje od djelimične paralize. Marija je trenutno sa majkom Tatjanom u bolnici u Banjaluci, gdje će nakon višednevne terapije biti podvrgnuta operaciji, kojom bi ljekari trebalo da oslobode priklješteni živac, da bi djevojčica prohodala i imala bezbrižno djetinjstvo.

Kod kuće su ostali otac Njegoš i Marijine sestre – petogodišnja Milica i najmlađa, četvorogodišnja Nataša, koja je takođe bolesna i koju očekuje zahtjevno liječenje. Oboje roditelja su nezaposleni, a Njegoš kaže da će Marijina operacija u Banjaluci koštati 6.000 KM, nakon čega će biti premještena u Beograd, na očnu kliniku „Sveti Vid“, jer osim paralize ima i oštećenje vida, za čije liječenje je, takođe, potrebno prikupiti novac.

„Marija ima srednji stepen paralize, koji je posljedica inkubatora, jer je rođena sa šest mjeseci. Počela je da gubi vid, sada vidi samo 10 odsto. Još ne znamo koliko će nam trebati novca za liječenje u Beogradu“, priča Njegoš. On kaže da se snalazi na različite načine, a minimalan novac koji zaradi daje za odlaske u bolnicu.

„Kad me zovnu komšije na dnevnicu idem da radim i ako zaradim 20 ili 30 KM toliko mi treba samo da odem do bolnice u Foči, koja je 30 kilometara od Tjentišta“, kaže NJegoš. Do sada se za pomoć, kaže on, obraćao samo familiji i komšijama, a pokrenuta je i akcija preko interneta za prikupljanje pomoći, pa je sve više ljudi koji se javljaju da bi pomogli Marijino liječenje.

„I najmlađa kćerka Nataša ima zdravstvenih problema. Gubi povremeno svijest, ima neku fleku sa desne strane mozga, pa čekamo nalaze ljekara“, kaže Njegoš. Svi koji žele da pomognu porodici Badnjar mogu to uraditi uplatom na žiro-račun koji je otvoren u Novoj banci Banjaluka, na ime Njegoš Badnjar. Broj žiro-računa je 5558000013114988.

Kuća im izgorjela prije šest godina

Porodici Badnjar 2008. godine u požaru je izgorjela kuća,nakon čega im je Opština dodijelila stan na Popovom Mostu. Njegoš kaže da je radio samo jednu sezonu u Nacionalnom parku “Sutjeska” i da nakon smjene rukovodstva Parka, osim nekoliko obećanja da će ga ponovo primiti, više nije dobijao poziv da radi.

Izvor: Srna

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas101
Juče370
Ove sedmice3540
Ovog mjeseca13022
Ukupno1319016
nedelja, 25 februar 2018 10:17

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 21 gostiju i nema prijavljenih članova