AKTIVISTI OMLADINSKOG POKRETA FOČA DARIVALI KRV

Mali odziv građana na poziv Omladinskog pokreta da se uključe u akciju darivanja krvi pokazao je da je niska svijest o potrebi darivanja krvi kod naših sugrađana.


Da podsjetimo, akciju dobrovoljnog darivanja krvi inicirao je Omladinski savjet Republike Srpske, a akcija se održala danas u 6 gradova Republike Srpske.
Kako u Omladinskom pokretu ističu, njihova 4 člana su se odazvala akciji ali i dvije djevojke koje studiraju u Foči.
-Našem pozivu se nije odazvao respektabilan broj mladih, što pokazuje da smo sebični i da generalno svi očekujemo pomoć ali se slabije nudimo da nekome pomognemo. Naši aktivisti su mahom srednjoškolci i zbog obaveza nisu mogli da se odazovu u većem broju. Ovim putem apelujem na naše sugrađane da razbiju strah i predrasude i da se češće odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi - izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča, kome je ovo bio prvi put da daruje dragocjenu tečnost.
Goran Milić, odbornik u Skupštini opštine Foča, koji je redovni davalac krvi, pozvao je medije da mnogo više pričaju o davalaštvu, da bi se ljudi animirali i shvatili da davanje krvi nije opasno.
Služba za transfuzijsku medicinu u Foči zalihama krvi najčešće se snabdijeva indvidualnim akcijama, takozvanim porodičnim davalaštvom, te akcijama koje organizuje MUP Republike Srpske.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova