ZA ZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA 50.000 MARAKA

Opština Foča izdvojila je 50.000 KM iz budžeta za zimsko održavanje puteva u ovoj godini. Novca, kako kažu opštinari, neće nedostajati, a prioriteti su gradske saobraćajnice, trotoari, zatim lokalni pravci i nekategorisani putevi.

U opštini kažu da je u toku tenderska procedura za izbor izvođača radova koji će do kraja zimske sezone raditi po prioritetima i u skladu sa vremenskim uslovima.

-Tender je raspisan, zimsko održavanje podijeljeno je na osam lotova, tako što smo pružili priliku da više izvođača može da konkuriše i da dobiju poslove održavanja. Nama je uvijek u interesu da je što više izvođača uključeno u zimsko održavanje, tako je bilo i prošle godine kada smo imali četiri izvođača koji su radili ove poslove, a sa ovom praksom nastavljamo i dalje-kaže Branka Salamadija, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Foča.

Salamadija dodaje da je opština spremna za zimsko održavanje puteva, a novca ima dovoljno za ovu godinu.

-Od 50 000 maraka koliko je za ove namjene previđeno za ovu godinu, u januaru, februaru i martu potrošena je jedna petina ukupnih sredstava, odnosno oko 8 500 maraka, zahvaljujući tome što nije bilo snježnih padavina. Ostatak novca planiran je do 31. decembra ove godine. Mi tender raspisujemo za sezonu, a sredstva se planiraju za budžetsku godinu-rekla je Salamadija.

Čim se završi tenderska procedura, izvođači radova potpisaće ugovore i u skladu sa vremenskim prilikama počeće sa radovima.

Na održavanju magistralnih i regionalnih puteva na području opštine Foča radiće preduzeće „Srbinjeputevi“. U ovom preduzeću su potvrdili da su već spremni za zimu i da raspolažu dovoljnim brojem ljudi, mehanizacije i potrebnom količinom soli i abrazivnog materijala.

 

Izvor: www.opstinafoca.rs.ba

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova