[FOTO] FOČANSKI LJEKARI USPJEŠNO IZVADILI EKSER IZ GLAVE PACIJENTA

Ljekari fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića /66/ sa Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku.

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 časova u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

„Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri“, istakao je Obrenović. Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije“, rekao je Ećimović.  On je zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju, kojom mu je spašen vid.

 

SRNA

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 90 gostiju i nema prijavljenih članova