FOČANSKI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ PREZENTOVAO AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA „ŠKOLE/PREDŠKOLSKE USTANOVE PRIJATELJI PRAVILNE ISHRANE“

U Institutu za Javno zdravstvo Republike Sprske u četvrtak su u Banja Luci predstavljeni rezultati programa „Škole/predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane“.

 

Pet obdaništa iz RS koja učestvuju u ovom projektu, među njima i fočanski dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ prezentovali su u Banja Luci do sada provedene aktivnosti u sklopu programa „Škole/predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane“.

Direktorica Slađana Vladičić kaže da će se sa aktivnostima nastaviti sve do kraja ove godine, kada će predškolske ustanove biti ocijenjena od strane nadležih.

- Krajem 2015. godine naša ustanova će prema određenim parametrima biti ocijenjena od strane stručnjaka iz Ministarstva prosvete i kulture i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, kao i Instituta za javno zdravstvo RS. Mi se nadamo da ćemo dobiti dobre ocjene i da ćemo dobiti sertifikat za predškolsku ustanovu – prijatelja pravilne ishrane – kaže Vladičićeva.

Direktorica Slađana Vladičić zadovoljna je onim što je dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“  do sada uradio u sklopu ovog projekta.

- Mi smo svoje aktivnosti bazirali na svim područjima. Prije svega na području pravilne ishrane gdje smo izvršili korekciju jelovnika, a akcenat smo stavili i na razvijanje zdravstveno-higijenskih navika kod djece. Takođe, napravili smo i jedan kontinuiran plan kada je u pitanju fizička aktivnost – priča Slađana Vladičić.

Mališanima  se,od svih do sada provedenih aktivnosti,  najviše dopao izlet na poljoprivredno gazdinstvo kao i radionica „Vožni užitak“.

- Djeca rado prihvataju sve promjene i zaista vole da rade. Njima je sve ovo jako zanimljivo, a istina je da im je najzabavnije bilo prilikom posjete privatnom gazdinstvu i na radionici „Voćni užitak“. Tu su uživali – kaže Vladičićeva.

Projekat „Škole/predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane“ započeo je prije tri godine i zajedno ga provode Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite kao i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, lokalne zajednice, privrednici kao i kancelarija UNICEF-a u BiH.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:38

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 65 gostiju i nema prijavljenih članova