IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I NASTUP KOMIČARA U PETAK U OŠ „SVETI SAVA“

Centar za obrazovne aktivnosti Step by step u saradnji sa organizacijom proMENTE sprovodi projekat „Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom“, koji finansira USAID.

 

U projektu učestvuje 18 škola iz BiH, među njima i OŠ „Sveti Sava“. Projekat „Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom“  podržali su brojne organizacije i fondacije, a jedan od glavnih partnera je Mediacentar iz Sarajeva.

Ova fondacija je prošlog mjeseca pokrenula program „Multimedijalna produkcija i izvještavanje o različitostima“, a na dvodnevnom treningu učestvovali su i mališani i nastavnici fočanske osnovne škole.

- Naši nastavnici i đaci već su sarađivali sa Mediacentrom na ovoj aktivnosti. Prisustvovali su dvodnevnom treningu, gdje su djeca učila da koriste razne multimedijalne programe i na osnovu njih prave filmove, fotografije – kaže direktorica OŠ „Sveti Sava“, Jelena Čančar.

Sa dvodnevne radionice izabrano je 20 fotografija, koje će u petak biti izložene u OŠ „Sveti Sava“ . Pored izložbe, planiran je i nastup komičara, sve na temu borbe protiv diskriminacije ma koje vrste. Čančareva kaže da su organizatori pripremili zanimljiv program, koji počinje u 12,30 časova.

- Tema je jednakost za sve. Biće jako interesantan nastup komičara u invalidskim kolicima. Djeca će moći da se zabave, ali i da vide kako neko i u kolicima može normalno da funkcioniše i nastupa u programu. Takođe, tu će biti i foto-kutak, gdje će svi koji dođu moći da se slikaju, a pripremljena je i izložba fotografija – rekla je Jelena Čančar.

Projekat “Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom“ trajaće do jula 2016. godine, a njegov osnovni cilj jeste uticaj na promjene u obrazovnom sistemu , koji bi trebao biti utemeljen na principima društvene pravde i jednakosti.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas657
Juče571
Ove sedmice3311
Ovog mjeseca9045
Ukupno1281274
subota, 16 decembar 2017 17:53

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 102 gostiju i nema prijavljenih članova