STUDENTI U BEOGRADU NAJAVLJUJU PROTESTE POVODOM POLITIČKE SITUACIJE U KOJOJ SE DRŽAVA NALAZI

U narednim danima studenti Univerziteta u Beogradu organizovaće niz aktivnosti pod nazivom: NE KAPITULACIJA! Studenti na taj način žele da stave do znanja Vladi da ne popusti pred zahtevima Brisela i Prištine, da će potpisivanje ultimatuma koji je Srbila dobila kako bi ukinula svoje institucije na KiM značiti i priznavanje nezavisnosti Kosova. Ove aktivnosti podrazumevaće:

 

- Slanje studentskih delegacija u SANU i kod Rektora Univerziteta u Beogradu sa zahtevom da obe intitucije zvanično zatraže od Vlade Republike Srbije da odbije ultimatum iz Brisela, a koji podrazumeva da se ukinu institucije na Kosovu.

 

- Bdenje studenata ispred zgrade Vlade Republike Srbije, koje počinje u ponedeljak,8. aprila 2013. u 14 časova i trajaće tokom čitave noći.

 

- Protestna šetnja koja će biti održana u utorak,9. aprila 2013. godine sa početkom u 11:59 na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će se krenuti do Vlade Republike Srbije, gde bi se njenim predstavnicima, premijeru g. Ivici Dačiću i potpredsedniku Vlade g. Aleksandru Vučiću predali sledeći zahtevi:

 

1. Tražimo da se ne potpiše bilo kakav sporazum sa Prištinom po ultimatumu Brisela, Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke
tražimo raspisivanje referenduma u što kraćem roku, na kome će graćani, kao nosioci suvereniteta, moći da se izjasne povodom pitanja:

”Da li ste za priznavanje nezavisne države Kosovo zarad dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji?”

 

2. Vraćanje pregovora o Kosovu i Metohiji u okvir Ujedinjenih nacija,

 

3. Insistiranje na poštovanju Rezolucije 1244.

 

Inicijativni odbor će preduzimati sve druge aktivnosti kako bi se ispunili postavljeni zahtevi.

 

Protest je miran i nestranački, iniciran od strane grupe studenata Univerziteta u Beogradu i mi ovim putem pozivamo sve građane i kolege studente da nam se pridruže i da u ovom odsudnom trenutku za Republiku Srbiju, ujedinjeni kažemo jedno odlučno ”Ne!” kapitulaciji.

 

U slučaju potpisivanja sporazuma sa Prištinom, studenti ni u kom slučaju neće prestati sa svojim akcijama i nastojanjima očuvanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

 

U Beogradu, 6. aprila 2013.

 

Studenti Univerziteta U Beogradu

 

Izvor: Pravda

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas6
Juče370
Ove sedmice3445
Ovog mjeseca12927
Ukupno1318921
nedelja, 25 februar 2018 00:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova