VIŠE OD 180 OSNOVACA IZ FOČE, GORAŽDA I USTIKOLINE NA TJENTIŠTU

U Nacionalnom parku „Sutjeska“ danas je otvoren ljetni edukativni kamp “Sutjeska- dajmo šansu budućnosti” u kojem učestvuje više od 180 osnovaca iz opština Foča, Goražde i Foča-Ustikolina u Federaciji BiH, a koji se većim dijelom finansira sredstvima Amabsade SAD u BiH.

???????????????????????????????

U petodnevnom kampu, učenici područnih odjeljenja iz Broda na Drini, Popovog Mosta, Miljevine i Dragočave pri osnovnim školama “Sveti Sava” i “Veselin Masleša” iz Foče, Osnovne škole “Ustikolina” i Osnovne škole “Husein Đozo” iz Goražda razgovaraće o mirnom rješavanju konflikata, nenasilnoj komunikaciji i međuetničkom pomirenju, a biće organizovane i radionice na temu fotografije, plesa i glume.

Planirano je i čišćenje obala rijeke Sutjeske, predavanja na temu zaštite životne sredine sa ciljem prenošenja znanja i podizanja svijesti o zaštiti prirode, kao i obilazak najljepših predjela Nacionalnog parka “Sutjeska”.

“Djeca će posjetiti Prijevor u podnožju planine Maglić, obići će katune i ići u obilazak jezera na Zelengori”, rekao je direktor NP “Sutjeska” Dejan Pavlović.

???????????????????????????????

Ukupna vrijednost projekta je 31.820 dolara, od čega je grant Ambasade 29.523 dolara, a ostatak sredstava obezbijedio je Park.

Svečanom otvaranju edukativnog kampa na Tjentištu su prisustvovali i predstavnici američke amabasade.

 

IZVOR: Radio Foča / Igor Janković

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas201
Juče536
Ove sedmice201
Ovog mjeseca5935
Ukupno1278164
ponedeljak, 11 decembar 2017 10:19

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 93 gostiju i nema prijavljenih članova