U SAMOBORSKOJ POSTAVLJENI MOBILIJAR SA TOBOGANOM I KUĆICA ZA DRUŽENJE - USKORO I SPRAVE ZA VJEŽBANJE

Postojeće igralište u naselju Samoborska danas je obogaćeno novim sadržajima koje će koristiti i najmlađi, ali i stariji stanari. Postavljen je mobilijar sa toboganom i ljuljaškama, kućica za druženje, a u toku je  izrada sprava za vježbanje. Akciju uređenja pokrenuli su stanari i Omladinski pokret, a podržala Opština Foča.

samoborska-3

Svjesni da će na ovaj način i samo naselje dobiti ljepši izgled u akciji uređenja učestvovali su brojni stanari. I mladi su zasukali rukave. Ofarbali su i uredili novopostavljenu kućiću za druženje. Među njima i Stefan Ćosović:

-Ovo će mnogo značiti naselju, posebno dječici koja se ovdje svakodnevno igraju-rekao je Ćosović.

Učiniti igrališta ljepšim i brojnijim i probuditi svijest građana da očuvaju prostore važne za cjelokupni dječiji razvoj-cilj je koji su pred sebe postavili članovi Omladinskog pokreta.

-Samoborska je inače jedno od brojnijih naselja, sa organizovanom omladinom, igralište je veliko i u njemu svakdonevno boravi mnogo djece. Otuda i razlog za ovu akciju. Imamo dosta inicijativa od građana i prijedloga da se u ostalim naseljima uradi isto, i to ćemo se potruditi da realizujemo-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta.

samoborska-1

Ideju stanara i omladinaca podržala je opština Foča.

-Želimo da najmlađe na ovaj način obradujemo i da im obezbijedimo da imaju gdje da provode svoje vrijeme u igri i u radosti i zato molimo i apelujemo na sve da djeci to omoguće-rekao je načelnik opštine, Radisav Mašić.

U Omladinskom pokretu kažu da nastavljaju sa sličnim akcijama na području opštine. Nedavno su novim sadržajima obogatili i igralište u naselju Obilićevo u blizini Hrama Svetog Nikole, a u narednom periodu slične aktivnosti sprovešće i u užem centru grada, naselju Lepa Brena, zatim u Dušanovu i na Barakovcu.

 

Izvor: Radio Foča / Radmila Đević

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas657
Juče571
Ove sedmice3311
Ovog mjeseca9045
Ukupno1281274
subota, 16 decembar 2017 17:53

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 105 gostiju i nema prijavljenih članova