FOČA: PRIVODI SE KRAJU ASFALTIRANJE PUTEVA U OVOJ GODINI

U našoj opštini, ovih dana, završava se asfaltiranje gradskih ulica i ostalih putnih pravaca koji su planirani za sanaciju ovogodišnjim Planom uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

zuka-dzumhur-1Juče su završeni radovi na asfaltiranju ulice Zuke Džumhura, u mjesnoj zajednici Gornje Polje, za šta su sredstva obezbjeđena budžetom iz 2015. godine, ali zbog ruševnih objekata sredstva su prebačena u ovu godinu, pojašnjava načelnik opštine Radisav Mašić: „Asfaltiranje ove ulice nismo realizovali u prošloj godini, jer smo u njoj imali nekoliko ruševnih objekata, koji bi se srušili prilikom rada mašina. Mi smo to riješili tako što je jedan objekat uklonjen, kao i jedan zid koji je bio u ruševnom stanju koji je saniran. Na početku ulice ostala je jedna napuštena kuća koja je takođe u ruševnom stanju, ali izvođač radova je odlučio da se pored nje asfalt postavlja ručno, bez valjaka i  finišera“, kaže Mašić.

Proteklih godina asfaltirana je većina ulica u Mjesnoj zajednici Gornje Polje, Karađorđeva, koja je duža od jednog kilometra, te poprečne ulice, Mehmed paše Sokolovića,  Teodora Drajzera, Teslina, Kragujevačka, kao i dio ulice Vuka Karadžića. U ovoj mjesnoj zajednici i dalje najveći infrastrukturni problem je Ulica Vojvode Putnika te preostali dio ulice Vuka Karadžića. Mašić ističe da će te ulice u narednoj godini biti prioritet: „Možemo reći da smo asfaltirali skoro sve dionice u Mjesnoj zajednici Gornje Polje. I dalje nam ostaje naselje Vojvode Putnika, kao i ulica Vuka Karadžića, u kojoj  imamo problema sa oborinskim vodama. U slučaju asfaltiranja voda bi išla stanovnicima u dvorišta, tako da sanacija ove ulice podrazumijeva jednu kompleksniju studiju i više novca od onog koji smo planirali rebalansom budžeta za te namjene“, kaže Mašić.

zuka-dzumhur-3

Danas će se završiti sanacija jednog od najstarijih seoskih asfaltnih puteva, put prema Đeđevu. Mašić dodaje da se još neki seoski pravci asfaltirati od sredstava koje opštini uplaćuju Šume Srpske: „Danas je počelo asfaltiranje u Zavaitu, i to kilometar dionice prema Zlatnom boru, što je skupštinska odluka. Takođe, skupštinskom odlukom završićemo i asfaltiranje po kilometar puta u Čelebićima i prema Meštervcu, i to od sredstava na osnovu naknade za šumske sortimente“, zaključio je Mašić.

Asfaltiranje i sanacija ulica radi se po zahtjevu i prioritetima mjesnih zajednica. Ovogodišnjim planom, asfaltirana je jedna ulica u Lazarevu, Oblićevu, a asfaltiraće se Nevesinjska ulica te još nekoliko kraćih putnih pravaca u Donjem polju.

 

Izvor: Radio Foča / Nataša Miletić

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas106
Juče370
Ove sedmice3545
Ovog mjeseca13027
Ukupno1319021
nedelja, 25 februar 2018 10:27

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 60 gostiju i nema prijavljenih članova