SUTRA OTVARANJE STUDENTSKOG DOMA - USKORO USELJENJE STUDENATA

Studentski dom u Foči u kojem će biti smješteno oko 350 studenata zvanično će biti otvoren sutra. Dom je izgrađen po savremenim standardima i opremljen svim potrebnim sadržajima. U arhitektonskom i funkcionalnom smislu, jedan je od najmodernijih u RS.

Nakon otvaranja i provedene konkursne procedure, uslijediće useljenje studenata, rekao je v.d. direktora Studentskog doma u Foči, Srđan Drašković:

-Sve je spremno za otvaranje, a studenti koji su zainteresovani za smještaj svoje prijave mogu podnijeti svakim radnim danom u prostorijama novog doma, u periodu od 09 do 14 časova, a takođe, mogu da dostave prijave i Studentskom centru Pale, koji je raspisao konkurs. Sve prijave će se objediniti i napraviće se rang lista studenata koji će dobiti smještaj. Čim se završi sva procedura, uslijediće useljenje, i mi ćemo sve učiniti da to bude tokom oktobra mjeseca-rekao je Drašković.

Izgradnja Studentskog doma u Foči finansirana je jednim dijelom sredstvima iz Razvojnog programa Republike Srpske u vrijednosti 2.000.000  maraka, a drugim dijelom iz austrijskog kredita – faza II u vrijednosti 4.556.360 maraka. Za opremanje doma u Foči  Ministarstvo je obezbijedilo  566.711 maraka za namještaj i 386.217 KM za opremanje kuhinje. Ukupna sredstva uložena u izgradnju doma iznose 7,5 miliona maraka.

Svečanom otvaranju doma, koje je zakazano za 10 časova, prisustvovaće predsjednik RS, Milorad Dodik, ministar prosvjete i kulture RS, Dane Malešević, ministar porodice, omladine i sporta RS, Jasmina Davidović i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Radoslav Grujić.

Izvor: Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče526
Ove sedmice3828
Ovog mjeseca14356
Ukupno1246617
nedelja, 22 oktobar 2017 00:59

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 94 gostiju i nema prijavljenih članova