SREDNJOŠKOLAC DEJAN STANKOVIĆ NAJBOLJI NA MATEMATIČKOM TESTIRANJU U SARAJEVU

Učenik prvog razreda Srednjoškolskog centra Foča, Dejan Stanković osvojio je prvo mjesto u kategoriji Matematika 1 na novembarskom INFIMA programu koji su protekle sedmice organizovale Bosna Sema obrazovne institucije u Sarajevu.

Dejan Stankovic Bosna Sema INFIMA

U okviru ovog programa učenici su prisustvovali predavanjima bivših olimpijaca iz oblasti matematike i fizike, a potom su imali priliku na testovima da pokažu svoje znanje. Najbolji u kategoriji  Matematika 1 bio je fočanski srednjoškolac Dejan Stanković, drugo mjesto je osvojio Tarik Berkovac, učenik Sarajevo koledža, dok je poziciju trećeg zauzeo Ferid Omić iz Međunarodne škole u Zenici.

U kategoriji Početna matematika, namijenjenoj učenicima osnovnih škola, prvo mjesto je zauzeo Alen Hodžić iz Ključa, drugo mjesto je osvojio Sandro Paradžik iz Sarajeva, a treće mjesto je pripalo Srđanu Lučiću iz OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva.

Bosna sema infima

Predstavnici organizatora INFIMA novembarskog programa, koji se organizuje za sve zaljubljenike matematike i fizike, najavili su i zimski INFIMA program, a svi zainteresovani za učešće na ovom programu mogu više informacija pronaži na Fejsbuk stranici INFIMA.

INFIMA je mala naučna organizacija koja funkcioniše u okviru Bosna Sema obrazovnih institucija. Nastala je 2000. godine, s ciljem da objedini razne aktivnosti koje se tiču takmičenja i pripreme učenika za takmičenja iz informatike, fizike i matematike.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas254
Juče370
Ove sedmice3693
Ovog mjeseca13175
Ukupno1319169
nedelja, 25 februar 2018 20:16

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 42 gostiju i nema prijavljenih članova