POČELA AKCIJA „OČISTIMO NAŠ GRAD I OPŠTINU“

 

U našem gradu počela je  akcija „Očistimo naš grad i opštinu“, čišćenjem parkova pored rijeke Ćehotine, od dječijeg vrtića do gornjeg ćehotinskog mosta kao i čišćenjem parka u Dušanovu.

Cilj akcije je da se očisti grad i opština, a u njoj učestvuju  učenici i studenti, sportski klubovi, privredni subjekti kao i svi građani, rekao nam je Miloš Lazović, direktor preduzeća Komunalac koje je nosilac ove aktivnosti: -„Danas i sutra imamo organizovanu akciju na teritoriji grada, u narednokm periodu imaćemo akcije u naseljima Brod i Miljevina, dok je protekle sedmice provedena akcija na Tjentištu. U gradu će biti još jedna akcija 18. maja. Djeca i mladi koji su uključeni u akciju uglavnom čiste na zelenim površinama i oni neće izlaziti na ulice radi bezbjednosti. Danas su sa njima i radnici Komunalca i pojas od Medicinskog fakulteta do Srednjoškolskog centra danas će biti uređen. Privredni subjekti su takođe dobili zadatke da očiste prostore oko svojih poslovnih objekata“ – naglasio je Lazović.

Kako su april i maj mjeseci čistoće, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Gordan Drakul apeluje na građane da uključe u akciju čišćenja grada: -„Komunalna inspekcija je takođe uključena u ovu akciju i mi želimo apelovati na sve građane da rade na uređenju grada i objekata gdje žive. Sutra vršimo akciju odvoza kabastog smeća tako da građani sve nepotrebne stvari mogu izbaciti ispred svojih zgrada i kuća i to će biti deportovano na deponiju“ – rekao je Drakul.

Parkove pored Ćehotine danas su čistili učenici Osnovnih škola dok su srednjoškolci imali zadatak da urede  park u Dušanovu. Kako kažu bilo je dosta posla jer po njihovom mišljenju mi ne čuvamo dovoljno sredinu u kojoj živimo. –„Životnu sredinu treba čuvati tako što će se smeće i drugi otpadni materijal bacati u kante i kontejnere, i tako ćemo održati zelene površine našeg grada čistim“ - naglasili su učenici.

Akcija „Očistimo naš grad i opštinu“ trajaće tokom aprila i maja, a sve potrebne informacije građani mogu dobiti putem telefona 210-163 u preduzeću Komunalac, 214-120 u Komunalnoj policiji  i u programu Radio Foče.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas52
Juče370
Ove sedmice3491
Ovog mjeseca12973
Ukupno1318967
nedelja, 25 februar 2018 06:25

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova