PREDSTAVLJEN PROJEKAT RAZVOJNO-ISTRAŽIVAČKOG CENTRA

Ministar prosvjete i kulture u Vladi RS, Goran Mutabdžija danas je u Foči održao sastanak sa načelnikom Opštine Foča, rektorima oba Univerziteta kao i predstavnicima omladinskih i studentskih organizacija povodom predstavljanja projekta Razvojno-istraživačkog centra sa sjedištem u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Ministar prosvjete i kulture istakao je punu podršku ovome projektu, uz konstataciju da sastanku nedostaje prisustvo ministra nauke, tehnologije i veza Jasmina Komića, jer navodno ovaj projekat spada u njegovu nadležnost.

Projekat Razvojno - istraživačkog centra prezentovan je od strane predstavnika Ferijalnog saveza Republike Srpske, a predstavio ga je predsjednik Saveza Dubravko Suvara.

Na sastanku je istaknuto da ovim projektom lokalna zajednica dobija mnogo što se tiče infrastrukture dok akademska zajednica u Republici Srpskoj dobija nastavno - naučnu bazu sa sjedištem na teritoriji jednog od dva Nacionalna parka. Ovom prilikom predstavnici omladine istakli su da su za ovaj projekat nadležna još neka ministarstava, te da treba donijeti pismeni zaključak sa sastanka, kao i poslati pismo namjere svim ministarstvima relevantnim za ovaj projekat.

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić prisustvovao je sastanku i istakao da je razočaran odnosom prema mladima, kako ministra Mutabdžije tako i svih onih koji su relevantni za ovaj projekat. Mandić je dodao da je nevjerovatno da nijedna pozitivna ideja koju mladi pokrenu ne biva shvaćena ozbiljno.

-U razgovoru sa ljudima koji su došli iz Banja Luke da predstave projekat zaključio sam da mladi gube energiju kada ih nadležni zanemare. Smatram da je projekat Razvojno-istraživačkog centra dosta kvalitetan i da mnogo pruža kako lokalnoj tako i cjelokupnoj akademskoj zajednici Republike Srpske. Prilikom posljednje posjete predsjednika Ferijalnog saveza, kritikovali smo Dubravka Suvaru ali ovaj put želimo da pohvalimo njegove napore da pokaže koliko je ovaj projekat bitan. Međutim, svi smo upali u zamku zvaničnika koji često ostaju nedorečeni s izgovorom da su u žurbi i da imaju mnogo drugih obaveza. Kako je ovaj projekat važan i za lokalnu zajednicu ponudili smo da budemo partner svim studentskim i omladinskim organizacijama, kao i svima onima koji stoje iza ideje za ovaj projekat, koji ,da podsjetimo, najviše podržava rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić - riječi su predsjednika Omladinskog pokreta Foča, Mladena Mandića.

Prisutni predstavnici lokalne zajednice na čelu sa načelnikom Opštine i predstavnici akademske zajednice zaključili su sastanak bez ijednog konkretnog prijedloga, navodno, zbog unaprijed ugovorenih obaveza i plana posjete ministra Mutabdžije opštini Foča. Dok su se mladi ljudi, koji su došli iz Banja Luke da predstave projekat Razvojno-istraživačkog centra, vratili razočarani.

 

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:57

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova