ODRŽANO VEČE DUHOVNE MUZIKE I IZVORNIH PJESAMA

U Centru za kulturu i informisanje u Foči, u petak 24. maja, sa početkom u 20,00 časova, održano je Duhovno veče na kom su se publici predstavili Hor Bogoslovije i etno sastav Kimval.
Ova veče je bila posebna jer je ujedno bila posvećena žrtvama Jošaničkog stradanja - djeci, ženama i starcima postradalim u Jošanici 1992. godine. Na bini je bilo prisluženo 56 svijeća - plamenih duša jošaničana...

 

Prvi dio večerašnjeg programa sastojao se od stare srpske muzike - djela kir Stefana i Isaije Srbina. Publika je imala priliku da posluša pet duhovnih kompozicija, u izvođenju okteta Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog i solista: Stefana Mirkovića i Georgija Kovačevića, a pod rukovodstvom jereja Vidaka Vujadinovića, i to: Vakusite, Vaskliknite Bogovi, Pridite vsi zemnorodni, Agios o Teos i Krestu Tvojemu.

Drugi dio programa bio je odvojen za nastup etno sastava Kimval. Inače, grupu sačinjavaju talentovani učenici Bogoslovije i Srednjoškolskog centra u Foči. Sastav njeguje i čuva od zaborava tradiciju naših krajeva kroz muziku i pjesmu. Oni su se predstavili sa više kompozicija iz svoga repertoara.
Program je vodio Dejan Krstić, maturant Bogoslovije.
Veliki broj građana je prisustvovao ovom događaju, a među njima i g. Radisav Mašić, načelnik grada Foče.

Izvor: www.bogoslovija.org

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas257
Juče370
Ove sedmice3696
Ovog mjeseca13178
Ukupno1319172
nedelja, 25 februar 2018 20:25

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 78 gostiju i nema prijavljenih članova