POKUŠAJI SABOTIRANJA OMLADINSKOG POKRETA

Dragi sugrađani, upoznati ste sa činjenicom da je Omladinski pokret Foča osnovan početkom godine sa ciljem zaštite prava omladine i sa ciljem okupljanja omladine oko zdravih ideja korisnih za društvenu zajednicu. Kao što svi znate, uspjeh se najteže oprašta

.

Počeli smo nizom humanitarnih akcija koje su prošle fenomenalno. Nastavili smo sa korisnim idejama, odobrena nam je inicijativa za oslikavanje turističke ponude Foče. Da podsjetimo inicijativom je planirano 8000 KM za ovu namjenu. Zid je pripremljen i radovi mogu da počnu ali javlja se problem nedostatka novca u budžetu Opštine Foča pa na ulazu u Foču u jeku turističke sezone umjesto murala koji bi predstavljao turističku ponudu stoji bijeli zid.


Organizovali smo Zumba party na dan završetka školovanja fočanskih maturanata, sklonili smo ih sa ulice i u saradnji sa policijom motrili da maturanti u pripitom stanju ne naprave neki problem. Održali smo prvenstvo u klikerima i prikupljamo sredstva za "street workout park."

Imamo u planu još niz aktivnosti a izdvajamo uređenje fočanskih vrtića i organizovanje turnira u odbojci na pijesku kao i u uličnom basketu.

Sve ovo dobro zvuči zar ne?! Problem koji smo prepoznali leži u nama samima. Omladinski pokret Foča je nestranačka organizacija koja sarađuje sa svim ljudima dobre volje, nebitno koja su politička opcija i na kojoj su funkciji u našem gradu.


Od nas se izgleda previše očekuje pa imamo situaciju da predsjednika Omladinskog pokreta Foča, Mladena Mandića, prozovu što nije išao na pješačenje u spomen nastradalima u Jošanici. A nije išao jer je imao privatnih obaveza. Iako je određeni broj članova Omladinskog pokreta prisustvovao pješačenju, valjda neki žele da dobiju jeftinu reklamu preko naše organizacije. Napominjemo, mi smo novonastala organizacija, promovišemo zdrave ideje, nismo opterećeni političkom situacijom i radimo stvari o kojima trebaju drugi da razmišljaju.


S obzirom da naslov ovog teksta glasi POKUŠAJI SABOTIRANJA OMLADINSKOG POKRETA, svjesni smo da se uspjeh najteže oprašta. Da li je to neko prepoznao prijetnju u našoj organizaciji pa se na sjednici Skupštine Opštine Foča priča o finansiranju organizacije od strane "stranih plaćenika"?! Sve izvode o uplatama na račun organizacije imate na fejsbuk stranici Omladinski pokret Foča. Radimo volonterski i trošimo sopstvena sredstva. Za osnivanje organizacije nas 6 drugara skupili smo po 100 KM koliko je bilo dovoljno da počnemo sa radom. Imali smo par donacija od Timura Plavinskog, našeg prijatelja iz Rusije koje su nam pomogle u radu.


Svjesni ste činjenice da u Foči u proteklim godinama nije postojala omladinska organizacija i da je to nešto što je potrebno našem gradu ali ste takođe i svjedoci da malograđanština i sitni interesi preovladavaju u našem društvu.
Zar mi trebamo da iniciramo oslikavanje turističke ponude Foče? Zar mi trebamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu? Ko se u našoj opštini osjeća društveno korisnim i ko voli ovaj grad da u njega ulaže dragocjeno vrijeme?!


Bilo kako bilo, mi ostajemo pri našoj ideji da animiramo mlade da osnivaju omladinske organizacije kako bi u dogledno vrijeme osnovali omladinski savez koji se po Zakonu o omladinskom organizovanju mora finansirati iz opštinskog budžeta. Svi znate da u Foči nedostaje proljetni kros, turniri u odbojci i košarci i još mnogo toga. Naš plan je da ne molimo nikoga da nam pomaže oko ovih stvari koje su u interesu mladih već da ih sami finansiramo. Mi idemo dalje, okupljamo omladinu i promovišemo pozitivne ideje. Ove koji pokušavaju da nas diskredituju negativnim komentarima i prozivkama upućujemo da pomognu nekome pa da onda imaju pravo komentarisanja našeg rada.


Imamo sve pohvale za opštinsku administraciju i svjesni smo nedostatka novca u opštinskoj kasi, prikupljamo sredstva od dobrih ljudi i ulažemo u društveno korisne stvari.

Nemojte nam smetati, mladi smo, pustite nas da budemo korisni...

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas6
Juče370
Ove sedmice3445
Ovog mjeseca12927
Ukupno1318921
nedelja, 25 februar 2018 00:52

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 23 gostiju i nema prijavljenih članova