ODRŽANI IZBORI U MJESNIM ZAJEDNICAMA

U svim mjesnim zajednicama na području opštine Foča, u nedjelju 9. juna, održani su izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica. Opštinska izborna komisija konstatovala je da je izlaznost zadovoljavajuća, tj. da se odazvao dovoljan broj birača koji su upisani u Centralni birački spisak, kako se izbori ne bi ponavljali. Od ukupno 17.117 registovanih birača na izbore za članove Savjeta mjesnih zajednica izašlo je 2.821 glasač odnosno 16,48 odsto.

 U toku glasanja i nakon glasanja Opštinska izborna komisija nije imala prigovore od strane posmatrača. Jedino je na biračkom mjestu u Čelebićima Demokratski narodni savez (DNS) uputio prigovor o čemu će izborna komisija u roku dva dana donijeti odluku.

Nakon zvaničnih rezultata nadpolovičnu  većinu  u 14 mjesnih zajednica ima Srpska demokratska stranka (SDS) i to u mjesnim zajednicama:Lazarevo, Centar, Gornje Polje,  Donje Polje, Dušanovo, Obilićevo, Rječica, Miljevina, Brod, Čelebići, Zavait, Kuta, Jošanica i  Čelikovo Polje.

U mjesnim zajednicama Kratine, Izbišno, Kozja Luka i Jeleč najviše glasova su imali kandidati Stranke demokratske akcije (SDA), dok su kandidati  Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nadpolovičnu većinu osvojili u tri mjesne zajednice: Ustikolina, Dragočava i Livade.

U tri  mjesne zajednice : Popov Most, Meštrevac i Godijeno nijedna politička partija ili grupa građana nije imala nadpolovičnu većinu izabranih kandidata.

U roku od sedam dana, izabrani članovi Savjeta mjesne zajednice će dobiti potvrde o izboru, dok će predsjednici Savjeta mjesnih zajednica biti izabrani na konstituirajućim  sjednicama, koje će se održati u roku od mjesec dana.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:55

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 54 gostiju i nema prijavljenih članova