KONKURS ZA IZBOR POPISNOG OSOBLJA

Konkurs za popisivače, instruktore i članove popisnih komisija na nivou opština i gradova biće objavljen 27. 6. 2013. godine u medijima te na zvaničnim web stranicama statističkih institucija u BiH, gradova i opština.

Nakon pozitivne ocjene monitoring misije i potvrde Pitera Everersa da je Bosna i Hercegovine spremna za predstojeći popis u oktobru ove godine, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine intenzivirala je aktivnosti na terenu.

"Ove sedmice distribuirali smo načelnicima opština jedinstvene procedure i kriterije za izbor osoblja koje će biti angažovano na nivou lokalne samouprave u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine. Procedure smo ranije pripremili i usuglasili s entitetskim zavodima za statistiku s ciljem da se i ove aktivnosti urade na transparentan i jedinstven način na prostoru cijele BiH", kaže Zdenko Milinović, direktor Agencije za statistiku BiH.

Na lokalnom nivou biće angažovano:

625 članova popisnih komisija lokalne samouprave, odnosno 142 za svaku oštinu u BiH po jedna, s četiri do šest članova, u zavisnosti od veličine opštine.

2.464 oštinskih instruktora. Svaki instruktor će biti nadležan za sedam do deset popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20% koji će biti angažovani u slučaju odustajanja.

18.879 popisivač, a biće obučeno i dodatnih 20% a koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.

Javni poziv za prijavljivanje kandidata objavljuju Agencija za statistiku BiH, Republički zavod za statistiku Republike Srpske i Federalni zavod za statistiku na svojim web stranicama i u sredstvima javnog informisanja. Opštine/gradovi i Brčko Distrikt BiH, objaviće tekst javnog poziva na oglasnim pločama i drugim javnim mjestima na području svoje opštine/grada, uključujući i svoje zvanične web stranice.

Za prijavu je pripremljen i tipski obrazac (Prijava za učestvovanje u Popisu) koji će kandidati popunjavati prilikom prijave na javni poziv, što znači da će se kandidati prijavljivati lično i isključivo u prostorijama Popisne komisije lokalne samouprave popunjavanjem obrasca koji preuzimaju u prostorijama Popisne komisije svoje opštine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Izvor: Zavod za zapošljavanje

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:54

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova