NEPERSPEKTIVNA VOJNA IMOVINA TREBALA BI BITI VRAĆENA OPŠTINI U NAJKRAĆEM ROKU

Zamjenik ministra odbarne BiH, Mirko Okolić, sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem održao je sastanak na kome su sagledane mogućnosti oko ustupanja neperspektivne vojne imovine u Filipovićima našoj opštini. Objekti za koje se interesuje opštinska vlast bili bi upotrijebljeni za tekstilnu industriju čije je otvaranje ranije najavljeno.

U Filipovićima postoje dvije lokacije koje bi poslužile toj namjeni, rekao je zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić: -„Mi ćemo u što kraćem mogućem roku tehnički to skladište osloboditi i stupiti u kontakt sa Vladom Republike Srpske kojoj mi to predajemo, a Vlada će sa opštinom izvršiti primopredaju. Izvjesno je da će opština veoma brzo moći da dobije tu lokaciju“ – zaključio je Okolić.

Opština je željela da se što prije provede neophodna procedura, rekao je načelnik Mašić: -„Ova imovina za nas je veoma interesantna jer je to prostor koji smo mi opredijelili za tu vrstu industrijske proizvodnje. Prije svega mislimo na tekstilnu industriju i neke druge perspektivne industrije koje bi mogle da dođu u našu opštinu. Mi računamo na lokalitet Filipovića jer tu bi pravili regionalnu deponiju za deset opština ove regije. Ohrabruje nas da ima razumijevanja i u Oružanim snagama BiH jer realno gledajući ovo nije neki kapacitet koji za vojsku može biti zanimljiv, ali za opštinu Foča i za ovu regiju je vrlo perspektivan“ – istakao je Mašić. 
U narednom periodu uslijediće nastavak aktivnosti na ovim poslovima, a obje strane su mišljenja da će proces primopredaje biti brzo završen.

Izvor: Opština Foča

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas258
Juče370
Ove sedmice3697
Ovog mjeseca13179
Ukupno1319173
nedelja, 25 februar 2018 20:28

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova