MLADE DOBOJLIJE U POHODU MANASTIRU OSTROG

Za molitvu pješice 330 kilometara

Četiri člana mladih SDS-a Doboj krenulo je 25.juna iz tog grada pješice u manatir Svetog Vasilija pod Ostrogom. Jedan od njih je ratni vojni invalid koji se, u kolicima, odlučio na put dug oko 330 kilometara.

Oni su danas pristigli u Foču i biće gosti OO SDS-a Foča. Na ovaj put krenuli su bez pratnje i logističke potpore, noseći samo vodu, šatore i najosnovnije namirnice.

Damjan Vuković je ratni vojni invalid od 1994.godine i kaže da je put do sada protekao dobro. – Bilo je dosta oblaka, nije bilo kiše što nam je odgovaralo. Od opreme nosimo samo rančeve i šatore, nemamo pratnju, pa odmaramo gdje stignemo. Odlučili smo se za ovo jer postoji mnogo humanitarnih brojeva koji se objavljuju preko medija i interneta za pomoć djeci. Mi ne možemo novčano svima pomoći ali možemo otići pod Ostrog i tamo se pomoliti za svako dijete, a idemo pod sloganom „Jedan kilometar – jedna molitva“- kaže Vuković.

Siniša Vasiljević kaže da je potrebna dobra kondicija da bi se put izdržao. – S društvom je lijepo, ali treba dobra kondicija. Umor stigne i svaki kilometar sve je teže, ali, akobogda, izdržaćemo – poručio je Vasiljević.

Mlade Dobojlije sutra nastavljaju prema Ostrogu, ali nemaju određen plan kada bi tamo mogli stići. Kako kažu, najvažnije je da ih zdravlje posluži, a pod Ostrog se nikad ne može zakasniti.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas9
Juče370
Ove sedmice3448
Ovog mjeseca12930
Ukupno1318924
nedelja, 25 februar 2018 00:58

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 102 gostiju i nema prijavljenih članova