SREDOJE NOVIĆ POSJETIO FOČU

Ministar civilnih poslova BiH, Sredoje Nović održao je sastanak sa načelnikom opštine Foča  Radisavom Mašićem. Najviše riječi bilo je o načinu konkurisanja za sredstva koja, kroz projekte, realizuje ovo Ministarstvo.

Usaglašeni su naredni koraci opštinske vlasti oko projekata za koje će konkurisati. Ministarstvo civilnih poslova BiH ima širok spektar djelovanja i brojni su načini kojima može pomoći našoj opštini. Ministar Nović ističe da se može pomoći u oblastima zdravstva, obrazovanja, nauke, kulture i sporta.  - Mislimo da je to jedan od razloga što smo htjeli da vidimo šta je to što se sa aspekta našeg ministarstva može ovoj opštini pomoći, a to je prije svega pomoć u oblasti kulture i sufinansiranje određenih projekata, koje raspisuje Ministarstvo civilnih poslova. Razgovarali smo i o načinima na koji možemo tu saradnju uspostaviti s jedne strane, a s druge strane, svi koji ispune formalne uslove imaju velike šanse da se sufinansiraju iz ovog Ministarstva” –istakao je Nović.

Načelnik Mašić kaže da je neophodno napraviti projekte kojima bi se konkurisalo za sredstva: -Neophodno je napraviti projekte i sa tim projektima konkurisati i mi mislimo da Foča ima mogućnosti da tu napravi značajne iskorake. Ono što Foču, prije svega, interesuje jeste kako i na koji način doći do sredstava  kojima bi pomogli oblast sporta, kulture, obrazovanja pa i zdravstva. U tom smislu mi očekujemo da projekti kojima smo konkurisali dobiju podršku“ – zaključio je Mašić.

Današnjem sastanku prisustvovali su i  predsjednik SO Foča, Radojica Mlađenović, načelnik CJB Istočno Sarajevo, Radenko Vasiljević i direktor ŠG Maglić, Spomenko Stojanović.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas251
Juče370
Ove sedmice3690
Ovog mjeseca13172
Ukupno1319166
nedelja, 25 februar 2018 20:03

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova