BOŠNJACI BEZ FOTELJE U LOKALNOJ VLASTI

Vlasti u Opštini Foča od početka decembra prošle godine krše važeće zakonske propise, jer su i načelnik Opštine i predsjednik Skupštine opštine iz istog naroda - srpskog. Jedini Bošnjak u Skupštini Izet Spahić bezuspješno je pokušao predložiti ovaj problem za razmatranje na prethodnoj sjednici Skupštine opštine.

Na Kolegiju sam od kolega iz političkih stranaka koje su u Skupštini zatražio da u dnevni red stavimo mišljenje Ministarstva za lokalnu samoupravu RS-a i ponovo ga razmatramo, te uđemo u izbor novog skupštinskog rukovodstva. Taj prijedlog je odbijen - kaže Spahić. 

On je naglasio da mu nude mjesto podpredsjednika Skupštine, ali, navodi da zakon nedvosmisleno kaže da načelnik i predsjednik Skupštine ne mogu biti iz istog naroda. 

Do sada Spahić se u dva navrata obraćao resornom entitetskom ministarstvu, koje je napravilo nadzor i konstatovalo da je prekršen zakon, a na šta su upozorili i vlasti u Foči, s čime su ovlaštenja ministarstva iscrpljena. On se obratio i Ustavnom sudu RS-a, gdje odgovor još uvijek nije dobio, te je najavio i privatnu parnicu. 

Izvor: 24sata.info

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:54

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 49 gostiju i nema prijavljenih članova