POČELA REALIZACIJA PROJEKTA "ODRŽIVI PREKOGRANIČNI RAZVOJ OPŠTINA PLUŽINE I FOČA"

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji finansira EU sa 376.000 eura, počela je realizacija projekta " Održivi prekogranični razvoj Opština Plužine i Foča".
 
Projekat predviđa jačanje razvojnih potencijala u turizmu, na ruralnom području i u oblasti zaštite životne sredine, kazala je koordinatorka projekta Marija Bakrač.
 
„Glavni zadaci su obuka skipera, turističkih vodiča, izrada zajedničkog propagandnog materijala, zatim uklanjanje divljih deponija, postavljanje kontejnera kao i informativnih tabli i znakova“, kazala je Bakrač i istakla da će biti urađene i studije razvoja turizma i poljoprivrede na tom području.
 
Prirodni potencijali Plužina i Foče su slični i odnose se, uglavnom, na energetiku, turizam i poljoprivredu, riječi su predsjednika SO Plužine Milutina Cicmila.
 
„Posebno važno je rekonstruisati saobraćajnicu od Nikšića do Plužina i Šćepan Polja i dalje do Foče i Sarajeva, kazao je Cicmil.
 
Za zamjenicu načelnika Foče Radenku Srndović, projekat će doprinijeti i regulisanju i unapređivanju raftinga Tarom.
 
Opštine Plužine i Foča, novcem EU, realizovali su još dva zajednička projekta. Jedan od njih bio je zaštita nacionalnih parkova Durmitora i Sutjeske.
 
Gojko Jovanović, Radio Crne Gore
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas307
Juče576
Ove sedmice3118
Ovog mjeseca13646
Ukupno1245907
petak, 20 oktobar 2017 16:15

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 67 gostiju i nema prijavljenih članova