MINISTAR ČUBRILOVIĆ DANAS U POSJETI GRADILIŠTU NA PREVOJU ČEMERNO

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas će na magistralnom putu Foča - Gacko posjetiti gradilište projekta "Trajno rješenje klizišta Čemerno", za šta je iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske izdvojeno 73.153.000 KM.

 

Projektom je predviđeno trajno rješenje problema aktivnog klizišta na magistralnom putu M-20, koje onemogućava nesmetano odvijanje saobraćaja, a njegovom realizacijom uspostaviće se najkraća veza sjevernog i južnog dijela Republike Srpske.

U Ministarstvu saobraćaja i veza navode da je ugovoreni rok izvođenja radova produžen iz objektivnih razloga, jer su u toku izvođenja radova, zbog pojave klizišta, izvršena dodatna geomehanička ispitivanja terena, te urađena izmjena i dopuna projektne dokumentacije.

Prihvaćeno je produženje roka do 30. juna, koje je ipak prolongirano i, prema uvjeravanjima izvođača radova, posao bi trebalo da se završi u avgustu.

Za ovako značajan projekat, određena kašnjenja su opravdana, jer je najbitnije da projekat bude urađen kvalitetno i da bude u korist građana i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U okviru ovog projekta izgrađena je trasa puta u ukupnoj dužini od 9,45 kilometara, tunel "Čemerno" dužine 2.109 metara i tunel "Surdup", dužine 196 metara, sanacija klizišta Sutjeska, kao i izgradnja tri mosta od kojih je najduži vijadukt "Trnova Luka" 408 metara.

Izvođač radova je "Integral inženjering" Laktaši, a stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Institut za građevinarstvo "IG" Banjaluka.

Posjeta gradilištu sa predstavnicima izvođača radova i nadzora planiran je za 11.00 časova.

 

IZVOR/FOTO: Srna

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas101
Juče370
Ove sedmice3540
Ovog mjeseca13022
Ukupno1319016
nedelja, 25 februar 2018 10:12

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova