TREBINJE: ODRŽANA KONFERENCIJA MLADIH

Konferencija mladih na temu „Razvoj i jačanje omladinskog turizma i omladinskog preduzetnišva u Hercegovini“ održana je danas , na međunarodni dan mladih, u Trebinju.

Predsjednik Omladinskog saveta Republike Srpske Miloš Blagojević rekao je za Srnu da jug Republike Srpske obiluje turističkim i drugim ljepotama, pa tu razvojnu šansu i mladi moraju da znaju da iskoriste dobrim idejama i biznis inicijativom.

Na konferenciji mladih bilo je riječi o tome kako vlastitim biznisom doći do posla, te na koji način i uz pomoć kojih institucija, fondova i agencija od ideje napraviti dobar turistički biznis i pronaći adekvatna mjesta za razvoj turizma.

Jedan od zaključaka konferencije jeste da Hercegovina ima nedostatak jeftinih smještajnih kapaciteta, te da postoje turističke lokacije koje su manje poznate, a one bi uz pravu promociju povećale posjetu ovom kraju RS, a i samim tim uticale na ostanak mladih u svojim mjestima.

Iz diskusije je proistekao i konkretan prijedlog da Omladinski savjet Republike Srpske uz podršku institutcija krajem godine organizuje trening seminar za mlade iz Hercegovine, na kojem će mladi imati priliku da dobiju adekvatne informacije o pokretanju sopstvenog biznisa, izradi biznis plana, pronalasku izvora finansiranja, te neophodnu podršku i mentorstvo, kako bi svoje ideje sproveli u djelo – prenosi portal Trebinje danas.

Na konferenciji, koja je održana povodom 12. avgusta - Međunarodnog dana mladih, učestvovali su predstavnici omladinskih organizacija iz Trebinja, Ljubinja, Bileće, Berkovića i Foče.

Omladinu Foče  predstavljali su Milica Filipović, Milan Mandić i Nemanja Škipina - članovi Omladinskog pokreta Foča, za sada jedine omladinske organizacije iz ovoga grada.

Konferenciju su organizovali Omladinski savet Republike Srpske i Forum mladih Trebinje, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

 

Izvor/foto: SRNA, www.trebinjedanas.com

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 103 gostiju i nema prijavljenih članova