POČINJE AKCIJA "ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju zaštite djece predškolskog i školskog uzrasta, a povodom početka školske 2013/2014. godine,  sprovešće akciju pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koja će početi od 15. avgusta i trajaće tokom cijelog mjeseca septembra.

Kako je iz MUP-a najavljeno akcija će se realizovati u tri faze, a sve u cilju zaštite namjlađih učesnika u saobraćaju.

Prva faza počinje sa realizacijom od 15. avgusta i podrazumijevaće analizu stanja putne i saobraćajne signalizacije kako bi se poboljšala saobraćajna bezbjednost i prohodnost svih prilaznih komunikacija do škole kao i pješačkih površina u blizini škola.

Druga faza biće realizovana od početka školske godine, a u okvru ove faze biće pojačano prisustvo policijskih službenika na dionicama puteva koji su u neposrednoj blizini škola. Policija će vršiti regulisanje i nadziranje brzine kretanja, kao i omogućivanje bezbjednog prelaska ulica na prilaznim putevima prema školama.

Treća faza realizacije ove akcije planirana je tokom druge polovine septembra kada će se u saradnji sa direktorima i pedagozima škola organizovati i realizovati edukacije bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju. U tu svrhu rukovodioci policije sastaće se sa predstavnicima i drugih relevantnih subjekta na područjima svih opština, kao što su Auto-moto društava, Školski savjeta, Forumi bezbjednosti, te nadležne inspekcije – navodi se u obavještenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj ove akcije je prevencija saobraćajnih nezgoda i zaštita djece u saobraćaju, a iz MUP-a pozivaju i apeluju na vozače da kretanje vozila prilagode saobraćajnim propisima pogotovo onim koji se odnose na ograničenje brzine kratanja u naseljenim mjestima i u neposrednoj blizini školskih ustanova.

 

IZVOR: MUP RS

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:35

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova